Abonnementsartikel

Dal-Bo lancerer et nyt stubredskab, der er en kloning mellem en tromle og en tallerkenharve

Dal-Bo A/S har et ønske om at bevare sin position på markedet for redskaber til stubbearbejdning.

Derfor lancerer firmaet nu MaxiDisc, som er en bugseret kloning af en tromle og en tallerkenharve.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er således tale om en ny generation af stubredskaber, der modsvarer tidens krav til kompakthed, siger marketingchef Allan Pedersen, Dalbo.

MaxiDisc er bugseret og består af to tallerkenrækker efterfulgt af en T-ringsvalse. De store 560x6 millimeter tallerkener er monteret på hver sit nav, og holdes rene af justerbare afskrabere.

Den 600 millimeter T-ringsvalse jævner og pakker jorden. T-ringen efterlader overfladen med en bølgeagtig struktur, der ifølge Allan Pedersen hæmmer sandflugt og erosion.

Arbejdspræcision og mulighed for meget lille arbejdsdybde har været nøgleordene ved udviklingen af MaxiDisc.

- Den hydrauliske vægtfordeling til sidesektionerne sikrer ens jordtryk i hele arbejdsbredden. Kombinationen af Duoflex-Systemet med akkumulator og fjederophængte tallerkensektioner gør, at redskabet kan følge jordens konturer og virker samtidig som stensikring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tallerkenernes vinkel kan justeres fuldt hydraulisk fra nul til 20 grader også under kørsel. Dybdegangen på tallerkenerne betjenes ligeledes hydraulisk mod et forudindstillet bundstop. På grund af disse egenskaber kan MaxiDisc ifølge Dal-Bo køre optimalt under skiftende jordforhold.

Dal-Bo har oplevet meget stor interesse for redskabet, hvilket bekræftes af, at størsteparten af den planlagte produktion i denne sæson allerede er solgt.