Abonnementsartikel

Kristian Bach startede på JE-MA i 1960 i en læreplads for at blive maskinarbejder, og nu er han som næsten 60-årig adm. direktør for den moderne virksomhed

Ordrerne skal i hus, tekniske problemer løses hos kunden, og virksomheden skal ledes, så den opfylder sine resultatmål.

Der er nok at se til, og før hen foregik det ofte i flyvende tempo som pilot i eget firmafly, mens tempoet i dag enten er landevejens eller ruteflyets, hvis det ikke på egne fødder i såvel kontor som fabrikshaller på virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den travle mand er også et kendt ansigt i den danske landbrugsmaskinbranche, hvis fabrikantforening han var formand for i fem år fra 1993 til 1998. Andre tillidsposter er det også blevet til gennem årene - og der er stadig opgaver, han er med til at løse på fællesskabets vegne.

Hans navn er Kristian Bach, hans nuværende titel er administrerende direktør for JE-MA, som er hjemhørende i Sahl ved Bjerringbro.

Titlen som adm. direktør har mange aspekter, og vejen dertil har ikke været helt almindelig - og nok heller ikke ventet af den unge mand, der kom i lære som maskinarbejder i 1960 på selv samme JE-MA.

Korn, fuglefrø og tørv

Eksport var et fremmedord for ejeren og stifteren af JE-MA, Jens Pedersen, tilbage i begyndelsen af 1960"erne. Men der var behov for at udvide markedet for fabrikkens produkter, og Jens Pedersen havde fået øje på de talenter, en af hans unge medarbejdere tilsyneladende havde.

- En ældre sælger var død, og derfor blev jeg spurgt, om jeg ville med på et dyrskue som repræsentant for JE-MA, fortæller Kristian Bach.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Næste skridt var at sælge til de danske forhandlere, og i 1968 blev kursen sat sydover med en Tempo Matador for at udstille på den daværende DLG-udstilling i München.

- En Tempo havde ikke meget motorkraft, og den havde nær aldrig slæbt sig over bakkerne ved Kassel med mig og det, der skulle udstilles. To døgn tog det at køre derned, erindrer Kristian Bach.

Deltagelsen i den væsentlige tyske udstilling blev startskuddet til den eksport, der i dag udgør en stor del af omsætningen i JE-MA.

- Man skal være parat til at tage af sted i ekspresfart og møde kunderne, hvor de er.

Og det gælder, hvad enten kunden vil købe udstyr til at flytte korn, som er et speciale for JE-MA, eller det drejer sig om at flytte mere eksotiske produkter så som fuglefrø eller tørv til brug ved fremstilling af skotsk whisky.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil gerne levere anlæg til alt, når bare vi kan bruge den knowhow, vi har, fastslår Kristian Bach.

Tålmodighed en nødvendighed

Mere end 40 år i samme firma med fart over feltet og en bred vifte af opgaver at løse giver et erfaringsgrundlag, som er værd at lytte til.

- Jeg har blandt andet lært, at tålmodighed er en nødvendig dyd.

Bemærkningen går på, at når en virksomhed vil opdyrke nye markeder, og det vil JE-MA, er man nødt til at tænke langsigtet.

- Fra starten er man nødt til at lære markedet at kende og finde ud af, hvordan tingene foregår i det pågældende land, forklarer Kristian Bach.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med andre ord er de første år på et nyt marked mere en investering end en god forretning, hvor der bliver solgt meget.

- På et marked, som typisk kan være et af de tidligere, socialistiske østeuropæiske lande, kan der nemt gå tre til fire år, før vi er inde. Men vi er nødt til at være der i perioden, hvor markedet modnes.

- For man kan ikke bare komme og høste store ordrer den dag, et marked har penge til at købe udstyret, lyder det erfarent fra Kristian Bach.

Det ved han også af egen erfaring fra dengang, hvor Muren faldt, og det tidligere DDR skulle opdyrkes som marked for JE-MAs udstyr til korntransport.

Kræver tilstedeværelse

- Vi startede dernede i 1991, og de første par år havde jeg cirka 100 overnatninger årligt i det østlige Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og arbejdsdagene foregik ikke kun i hvid skjorte og slips, som er en direktørs og sælgers normal "uniform".

- Jeg måtte også svejse og skrue som montør ind i mellem. Så det var helt klart en fordel, at jeg i sin tid havde lært håndværket at kende, mener Kristian Bach.

For JE-MA var det heldigt, at firmaet satsede så tidligt på det østlige Tyskland.

- Det norske og svenske marked nærmest kollapsede, og de to lande havde indtil da udgjort en væsentlig del af vores omsætning..

- Den tilbagegang kunne vi kompensere for dernede, men det var da hårdt at slå i gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden har JE-MA været i færd med at opdyrke en række andre markeder, hvor der tidligere var socialistisk styre.

Mange af disse lande er på vej, og de vil få yderligere fart på de kommende år, lyder vurderingen.

Der bliver også solgt til de øvrige i EU-lande, og selvom JE-MA har ansat en eksportchef, rejser Kristian Bach stadig meget i udlandet.

Men der har også været og er stadig tid til danske gøremål.

Valgt til flere tillidsposter

Hvornår Kristian Bach i praksis blev daglig leder af JE-MA er svært at slå fast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men langsomt kom opgaverne over på mit bord, og det hele udviklede sig i den retning, forklarer han.

Men det var ikke kun hjemme i Sahl, der var øje for mandens talenter. Kollegaerne så dem også, og i 1990 blev han valgt ind i Agromeks udstillingskomité, som består af repræsentanter for maskinfabrikanterne og Landboforeningerne.

Og i 1992 blev Kristian Bach valgt ind i bestyrelsen for Danske Landbrugsmaskinfabrikanter, hvor han allerede året efter kunne overtage formandshvervet.

- Jeg var formand frem til 1998, fortæller Kristian Bach.

Pladsen i Agromeks udstillingskomité sidder han stadig på, og fra november 2001 har han på dens vegne været med i A/S Herning Hallens bestyrelse - nu som næstformand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Privat er Kristian Bach bosiddende i Sahl, er gift, har to døtre og to børnebørn.

I anledning af 60-års fødselsdagen er der reception mandag 23. juni kl. 12 - 16 i Sahl Minihal.Fotos359520-1