Abonnementsartikel

Den Danske Dyrlægeforening oplever, at fødevareregioner reagerer vidt forskelligt over for dyrlæger, der bryder regler om medicin

Der er stor forskel på, hvordan dyrlæger straffes, hvis de begår en forseelse. Det kommer nemlig helt an på, hvor i landet dyrlægen har praksis.

- Vores fornemmelser er, at nogle fødevareregioner foretrækker den motiverende dialog, mens andre regioner holder sig udelukkende til lovens bogstav. Det betyde, at man holder sig til loven og giver bøder, siger Per Thorup, formand for Den Danske Dyrlægeforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han ønsker hverken at give konkrete eksempler på, hvilke problemer, der kan få fødevareregionerne til at sende bøder til dyrlægerne, eller at gå nærmere ind på, hvilke regioner, der fortolker stramt.

Tallene mangler

De forseelser, som Fødevareregionerne skrider ind over for, er næsten altid omgangen med medicin, viser en rundringning til Fødevareregionerne.

Et eksempel er, at en dyrlæge ordinerer antibiotika til efterbehandling i en besætning og lader landmanden selv stå for behandlingen. Det må han ikke. Et andet brud kan være manglende besøgsrapporter ved rådgivningsaftaler.

Hos Fødevaredirektoratet kan man hverken be- eller afkræfte om Fødevareregionerne har forskellig praksis for påtaler og bøder til dyrlæger. Fødevaredirektoratet mangler ganske enkelt tallene fra de enkelte regioner.

Fødevaredirektoratet oplyser, at man i fremtiden vil lave statistikker på Fødevareregionernes arbejde og deriblandt antallet af påbud og udstedelser af bøder.