Abonnementsartikel

Et nyt selvstartersystem til plæneklippere gør maskinen nem at starte

Et selvstartersystem til plæneklippere gør det nemt at få liv i plæneklipperen. Systemet hedder Touch-N-Mow og gør det muligt at starte plæneklipperen en hel sæson ved blot at bruge startsnoren den første gang, man bruger plæneklipperen.

I begyndelse af sæsonen startes plæneklipperen udstyret med selvstarteren som sædvanligt med startsnoren. Når motoren stoppes efter første klipning, trækkes en fjedermekanisme på, som oplagrer energi til næste start.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Systemet giver betydeligt højere starteffekt end både manuel snorestart og elstart og vil på den måde altid garantere en bekvem og problemfri start, lover Ketner A/S i sin omtale af Touch-N-Mow.

Stor starteffekt

Selvstart giver dobbelt så høj starteffekt som elstart. En motor med det nye selvstartersystem har en rotationshastighed i starten på 1.000 omdrejninger/min. sammenlignet med cirka 600 omdrejninger/min. ved snorestart eller 450 omdrejninger/min. ved elstart.

Med selvstarter er den oplagrede energi tilstrækkelig til at trække motoren hele otte omdrejninger rundt, mens den ellers kun foretager to omdrejninger pr. startforsøg.

Touch-N-Mow systemet er udviklet af Briggs & Stratton, verdens største producent af plæneklipper-motorer.