Abonnementsartikel

SALA erklærer sig godt tilfreds med beskæftigelsesministerens forslag til ny arbejdsmiljøreform

Sammenslutningen af Landbrugets Arbejdsgiverforeninger, SALA, synes godt om beskæftigelsesministerens forslag til en ny arbejdsmiljøreform.

- Samlet set har beskæftigelsesministeren nu gjort helt op med den tidligere regerings tvangs- og afgiftspolitik på arbejdsmiljøområdet og i stedet indført en incitaments- og behovsorienteret politik. Det er positivt, skriver SALA i en kommentar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SALA glæder sig over, at myndighederne nu koncentrerer kræfterne omkring de virksomheder, der ikke selv kan eller vil tage hånd om arbejdsmiljø.

Man er også godt tilfreds med, at rådgivningen på området overlades til markedskræfter, og at man går væk fra BST-systemet, som ifølge SALA belastede små virksomheder.

- Det er ærgerligt, at beskæftigelsesministeren skæmmer et så udmærket udspil med en grim plet. Pletten består i, at der helt mangler et opgør med det personlige objektive straffeansvar, skriver SALA.

SALA peger på, at ejere af mindre enkeltmandsejede virksomheder kan komme i problemer med det objektiv straffeansvar.

- Det er SALAs håb, at det politiske flertal bag denne reform kan få øje på denne mangel og udbedre den inden vedtagelsen, skriver SALA.