Abonnementsartikel

ARGO Group, der består af selskaberne Landini, Laverda, McCormick og Valpadana, styrkede sin position blandt producenter af landbrugsmaskiner med solid omsætningsfremgang og særdeles tilfredsstillende afkast sidste år.

Afsætningen steg til 6,2 milliarder kroner i 2002 fra 6,0 milliarder kroner året før, mens bruttoavancen før skat fortsat er tilfredsstillende med 271 millioner kroner og dermed i niveau med forrige år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Disse resultater bekræfter ARGO-koncernens position, som verdens femtestørste producent af traktorer og landbrugsmaskiner set i forhold til omsætning.

- Denne placering blev allerede opnået sidste år med erhvervelsen af Laverda og dannelsen af McCormick International Tractors LTD. Denne udvidelse resulterede i, at forretningsgrundlaget blev mere end fordoblet.

- Med disse resultater er det lykkedes ARGO-koncernens direktion på succesfuld vis at integrere samarbejdet mellem fabrikkerne og indføre nye produktionslinier. Tillige har man lanceret nye traktorserier fra flere af koncernens fabrikker, skriver ARGO.

Ny produktionslinie

Koncernen solgte over 25.000 traktorer på verdensplan sidste år, fortrinsvis af mærkerne Landini, McCormick og Valpadana. Der er tale om traktorer solgt til landbruget, frugt- og bærområdet og landskabsplejesektoren.

ARGO koncernen har besluttet at opføre nye produktionsfaciliteter til 50 – 100 HK transmissioner på hovedkvarteret i Fabbrico.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Andre investeringer rettes mod en teknologisk oprustning inden for hydraulik og elektronikområdet til anvendelse både på traktorer og mejetærskere.

McCormick i vækst

McCormick har fortsat sin kraftige og stabile udvikling af distributionsnettet på verdensmarkedet og kraftigt forøget produktportoføljen sidste år.

Således inkluderer nyhederne MTX 200 på 195 HK og to nye traktorer i MC klassen. Det er de nye MC Power 6 modeller på 115 hk og 132 hk, som bygger bro mellem produktlinierne MTX (6 cylindrede) og MC (4 cylindrede).

Yderligere har McCormick ifølge eget udsagn lanceret markedets bedst udstyrede lette traktor til landbruget, CX Xtrashift serien, der tilbyder komfortable transmissionsvarianter til de mindre opgaver i landbruget.

Endvidere har McCormick løftet sløret for fremtidens stortraktor med ZTX serien, der havde forpremiere på SIMA-udstillingen i år. ZTX serien omfatter traktorer fra 215 – 280 HK.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afsætningsløft

Laverda har solgt over 620 mejetærskere. Selskabet oplevede et løft i afsætningen på 21 procent i forhold til salget i 2001. Heri medregnes de McCormick mærkede mejetærskere og pressere, der er solgt i England.

Den nye stormejetærsker M306 er en videreudvikling af det stærke mejetærskerprogram fra Laverda.

- Således følger M306 op på de stolte traditioner, med maskinens mange udstyrsmuligheder og den kraftige Caterpillar motor, der giver større kapacitet og bedre økonomi - alt sammen baseret på den velkendte Laverda driftsikkerhed, skriver ARGO.