Abonnementsartikel

Mens slagterierne mister penge på en svag dollar, har firmaer som A.P. Møller og Group 4 Falck fordele af dollarfaldet

Slagterierne beklager sig for tiden over dollarfaldet, som er gået hårdt ud over indtjeningen i den vigtige danske svinesektor. Men det er langt fra alle selskaber, som jammer sig over den lave dollarkurs.

Ifølge Økonomisk Ugebrev lever A.P. Møller højt på en svag dollar og har alene i 2002 barberet mere end tre milliarder kroner af sin gæld.

Artiklen fortsætter efter annoncen

A.P. Møller har optaget en del af sin gæld i dollar, og i takt med den faldende dollarkurs er den samlede dollargæld, der ved udgangen af 2002 androg omkring 33 milliarder kroner, dykket tilsvarende.

- Man må huske på, at det ikke kun betyder noget for dollargælden. Den skal vi efter reglerne regulere over egenkapitalen. Men vi har en masse dollar-assets – alle vores skibe er værdisat i dollar – og dem må vi ikke regulere. Så selv om vi får en regnskabsmæssig gevinst, er den reelle gevinst måske ikke helt så stor, siger Eivind Kolding, finansdirektør i A.P. Møller-gruppen.

Ifølge Økonomisk Ugebrev nyder Group 4 Falck også godt af dollarens deroute. I forbindelse med opkøbet af amerikanske Wackenhut fik Group 4 Falck en større dollargæld. Med faldet i dollarkursen har Group 4 Falck ifølge Økonomisk Ugebrev opnået en reduktion i gælden på 490 millioner kroner. Gældsposten lyder på 3,6 milliarder kroner.