Maskinhandler Jakob Jensen, Granhøj Landbrugsmaskiner på Bornholm, indviede et nyt Agco-center 1. maj og kan nu præsentere Fendt-traktorer for kunderne.

- Bornholmere er af natur skeptiske og forsigtige, fortæller Jakob Jensen som forklaring på, at han endnu ikke har solgt en Fendt-traktor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er da heller ikke noget sammenligningsgrundlag for køberne, da der aldrig har været forhandlet Fendt på øen. Jakob Jensen har dog optimismen i behold - og flere tilbud ude hos lokale kunder.

Mere bekendt er Massey-Ferguson, som Jakob Jensen til august har forhandlet i 10 år.

Udvidelse af butikken

Granhøj Landbrugsmaskiner har i forbindelse med overgangen til Agco-center bygget nyt udstillingslokale, reservedelslager og butik. I alt 1.300 kvadratmeter under tag.

- Med nybygningen har vi fået langt de fleste brugte maskiner inden døre. Førhen stod de brugte maskiner udenfor. Vi kan godt mærke, at det gør en stor forskel for folk, der kommer her, siger Jakob Jensen.

Butiksarealet er nu 300 kvadratmeter mod tidligere 60 kvadratmeter. Det har, udover landbrugsartikler, givet plads til alt fra vaskepulver til webergrill og plænetraktorer. Det trækker andre typer af kunder til butikken, der også har en afdeling med arbejdstøj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med den strukturudvikling, der foregår i landbruget, er vi nødt til at tænke i andre baner. Vi er ikke en strøgbutik, men folk finder alligevel herud, fordi vi har fornuftige varer, vurderer Jakob Jensen.

Start som maskinstation

Granhøj Landbrugsmaskiner startede som maskinstation i begyndelsen af 1960"erne. I 1969 blev Jakob Jensen ansat som såkaldt traktorfører og kørte med de forskellige maskiner i virksomheden.

Langsomt, men sikkert voksede værkstedsafdelingen på maskinstationen og begyndte at udføre reperationsopgaver. Det blev udvidet i starten af 1980"erne med agentur på de russiske Belarus-traktoerer og de østtyske Fortschritt-mejetærskere.

I 1989 overtog Jakob Jensen virksomheden og styrkede salget af maskiner.

Udvidelse nødvendig

Virksomheden tæller i dag 14 mand inklusiv to medarbejdere, der arbejder på maskinstationsdelen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jakob Jensen er ikke i tvivl om, at den nye satsning er det helt rigtige.

- Udover positive kunder kan jeg mærke, at medarbejderne sætter pris på de nye omgivelser. Det frigiver noget positiv energi.

- Normalt siger jeg til folk, at jeg vil være maskinhandler til jeg er 80. Det er så et spørgsmål, om det holder stik. Men sikkert er det, at man ikke kan afhænde en virksomhed uden, at der er en vis aktivitet eller fremdrift, siger Jakob Jensen, der med sine 53 år har mange virksomme år inden 80 års dagen.