Abonnementsartikel

Landbrugsforlaget har udsendt et hæfte med vejledning i de forskellige former for ensilering fra afgrøden høstes til ensilagen er færdig

Landmænd og maskinstationer, der i praksis arbejder med ensilering, er blandt målgrupperne for et nyt hæfte om håndværket at ensilere.

Ifølge Landbrugsforlaget, der har udgivet hæftet, kan det også med fordel benyttes af elever på landmandsuddannelsen og af rådgivere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om et faktahæfte, som giver en vejledning i de forskellige former for ensilering.

Hæftet giver en beskrivelse af hele processen fra afgrøden høstes på marken til det færdige resultat, hvor ensilagen ligger klar under plasten.

Hæftets emner er:

God og dårlig ensilering

Ifølge hæftet sker der kun et meget lille energitab og meget lille forringelse af foderværdien, når ensileringen foregår rigtigt.

- Der er mange gode grunde til at være omhyggelig ved ensilering. Dårlig ensilering giver en dårlig ensilagekvalitet, der påvirker dyrenes foderoptagelse og produktion. Dårlig ensilering giver også et stort usynligt tab af energi og stor risiko for et højt indhold af sporer, advarer hæftets forfattere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med hæftet er der samlet mange gode råd om ensilering i både teori og praksis.

Det udgør dermed et fornuftigt redskab til at sikre en optimal ensilagekvalitet.

Forfattere: Karsten Attermann Nielsen, Rudolf Thøgersen, Christer Olsson, Jan Brøgger Rasmussen og Kjeld Vodder Nielsen.

Pris: 50,- kr. + moms og forsendelse.