Sydvestjysk Landboforening Varde har indgået en samarbejdsaftale, der fra 1. august gør landboforeningen til part i Jysk Svinerådgivning i Kolding.

Jysk Svinerådgivning er herefter et samarbejde mellem Kolding Herreds Landbrugsforening, Brørup Landboforening, Midtjysk Landboforening og Sydvestjysk Landboforening Varde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har besluttet at opgive at fortsætte med en selvstændig svinerådgivning i Varde, fordi det har vist sig, at det ikke er muligt at tiltrække den nødvendige, kvalificerede arbejdskraft, siger Claus Christensen, formand for Sydvestjysk Landboforening Varde.

- Det er ganske enkelt ikke attraktivt at være ansat på et lille kontor med tre medarbejdere, hvor der er begrænset mulighed for sparring og faglig udvikling. Omvendt kan omfanget af svineproduktion her i området ikke bære et større kontor, siger han.

Ifølge Claus Christensen har det naturlige valg derfor været at søge samarbejde.

- Ved at indgå i Jysk Svinerådgivning bliver vi en del af et stort svinerådgivningskontor med et højt fagligt niveau, og netop fagligheden er der i dag mere behov for end nogensinde før, vurderer Claus Christensen.

Sydvestjysk Landboforening Varde får to pladser i ni-mandsudvalget, der er den overordnede ledelse af Jysk Svinerådgivning. Det bliver nu op til udvalget at tilrettelægge arbejdet på Jysk Svinerådgivnings kontor i Kolding, så det tilgodeser svineproducenter på tværs af hele Jylland fra Varde til Kolding.