Abonnementsartikel

Danmarks Fødevare - og Veterinærforskning (DFVF) er navnet på en ny forskningsinstitution, der kommer til at rumme det nuværende DVI og Institut for Fødevaresikkerhed og Ernæring

En ny forskningsinstitution er på vej i Fødevareministeriet. Navnet er Danmarks Fødevare - og Veterinærforskning (DFVF).

Institutionen er en sammensmeltning af Danmarks Veterinærinstitut og Institut for Fødevaresikkerhed og Ernæring under Fødevaredirektoratet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevareminister Mariann Fischer Boel har netop godkendt køreplanen for den officielle sammenlægning 1. januar 2004.

- Med den nye forskningsinstitution Danmarks Fødevare - og Veterinærforskning er principperne klare.

- Nu kan vi på området for fødevaresikkerhed for alvor leve op til det internationale princip om adskillelse af risikovurdering og risikohåndtering. På den måde at den nye institution for fremtiden primært tager sig af forskning og risikovurdering, mens Fødevaredirektoratet tager sig af risikohåndteringen, herunder regelfastsættelse og kontrol. Det er jeg meget tilfreds med, siger Mariann Fisher Boel.

Store forventninger

Mariann Fisher Boel forventer, at Danmarks Fødevare- og Veterinærforskning kommer til at spille en vigtig rolle til fordel for fødevaresikkerhed og ernæring samt for beredskabet mod smitsomme husdyrsygdomme i de kommende år.

- Det er helt afgørende, at informationen til forbrugerne er velunderbygget, og at de politiske beslutninger træffes på et solidt vidensgrundlag, siger Mariann Fisher Boel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye institution får 750 medarbejdere med et budget på cirka 420 millioner kroner.

Den nye institution får en uafhængig bestyrelse med i alt 13 medlemmer. Derudover får den en direktion bestående af en direktør, en vicedirektør for forskning og en administrationschef plus otte afdelingsforstandere/forskningschefer.