Da 34-årige Henrik Bertelsen sidste år gik fra dybstrøelse til sengebåse i sin kostald, var det samtidig anledning til at finde en ny fuldfoderblander. Den gamle blander var efter seks års brug slidt ned og passede ikke ind i det ny system

En række sengebåse i siderne af stalden samt et langsgående foderbord i i midten umuliggjorde en mobil foderblander, så løsningen blev et stationært anlæg fra RMH Maskiner i Silkeborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om blanderen med betegnelsen RMH VR 16 er født med hjul, er blanderen hos Henrik Bertelsen helt og aldeles stationær.

- Blanderen kom på en blokvogn og havde monteret transporthjul, samt almindeligt træk til traktor, men begge dele er blevet afmonteret efter opsætning, fortæller Henrik Bertelsen.

Specialbygget

Henrik Bertelsen var ikke i tvivl om, at blanderen fra RMH var den rette, da en prøvemodel sidste år blev opstillet foran stalden, der rummer 105 SDM-køer.

Han var fra starten opsat på ikke at skulle være afhængig af en traktor til at sætte på blanderen.

- RMHs løsning er blevet blevet meget fleksibel, siger en tilfreds Henrik Bertelsen, der nu har haft blanderen hos sig selv i to måneder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blanderen hos den fynske landmand er påført en 30 kw elmotor, som trækker de to vertikale snegle i det 16 kubikmeter store kar.

Løsningen har dog givet lidt problemer med strømforbruget. Men problemet er blevet løst ved hjælp af en frekvensomformer.

- Ved fuld drift har blanderen brug for 55 ampere, og vi har kun 60 ampere i huset, så der er ikke meget tilbage til resten, fortæller Henrik Bertelsen.

Han oplyser, at en test i efteråret sidste år viste, at ampereforbruget faldt fra 52 til blot 26 ampere ved at drosle hastigheden ned. Blandetiden steg ikke synderligt.

Hans Scriver fra RMH udtænkte derfor en plan og fik lavet en frekvensomformer, som sikrer, at der ikke opstår problemer med strømudfald.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Frekvensomformeren gør, at jeg kan skrue ned for hastigheden på blanderen, og det giver et mindre forbrug af strøm, fortæller Henrik Bertelsen.

En alternativ løsning for Henrik Bertelsen var at få mere strøm ind i huset, men det blev for bekosteligt.

- Jeg kunne godt få 100 ampere, men det kostede i 50.000 kroners-klassen, siger Henrik Bertelsen, der med investeringen i en blander med frekvensomformer og elmotor føler, at han har fået en god blander, hvor han samtidig slipper for at være afhængig af en traktor.

- Jeg sparer på denne måde en traktor, der ellers skulle have været vedligeholdt, så man er sikker på, at den starter under alle forhold, påpeger Henrik Bertelsen.

Flere måltider

Køerne hos Henrik Bertelsen kan også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor afgræsningen suppleret med to gange foder for de udegående køer erstattes af op til seks gange fodring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En plc-styring, tilkoblet RMH-fuldfoderblanderen, betyder, at Henrik Bertelsen ikke behøver at være til stede ved udfodringen, som efter planen skal foregå seks gange i døgnet, når sommer bliver til efterår.

- Jeg kan sidde på min terrasse og høre maskinen gå i gang, og så er det dejligt, at jeg ikke selv behøver at gå ned for at se, om alt går til, som det skal, siger Henrik Bertelsen om plc-styringens lyksaligheder.

Højere ydelse

Ydelsen hos Henrik Bertelsens køer er for tiden 7.700 kg mælk pr. årsko, men han forventer, at omlægningen i stalden fra dybstrøelse til sengebåse vil resultere i langt højere ydelse.

- Målet er 9.000 kg mælk, og jeg kan se på opgørelserne, at ydelsen går støt opad, fortæller Henrik Bertelsen.

Omlægningen i stalden har medført en forøgelse af ædepladser fra 38 til 72. Det har været årsag til ydelsesfremgang, men muligheden for at levere frisk foder op til seks gange i døgnet, som fuldfoderblanderen giver, kan ifølge Henrik Bertelsen også være medvirkende årsag til yderligere fremgang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er først til efteråret, jeg rigtig kan se virkningen af fuldfoderblanderen, men jeg er ikke i tvivl om, at den vil have en positiv effekt. Med min gamle blander skulle jeg hele tiden være til stede under fodringen, og derfor fik køerne kun foder fire gange om dagen.

- At jeg ikke behøver at være til stede under fodringen gør, at jeg let kan sætte udfodringen op til seks gange om dagen. Jeg kan give dem frisk foder hele tiden, og hver gang båndet kører. rejser køerne sig op, fordi de er nysgerrige, og spiser af det friske foder, siger Henrik Bertelsen.

Vigtig gummikant

Den nuværende fuldfoderblander mener Henrik Bertelsen passer godt i størrelsen i forhold til sin besætning. Skulle bedriften på et tidspunkt blive større, rummer RMH-fuldfoderblanderen en vigtig finesse, som betyder, at Henrik Bertelsen ikke behøver at købe en større blander eller skal blande foder flere gange om dagen.

- Jeg kan få en gummikant til at sætte rundt om blanderen oppe på kanten for oven, og da det er på det sted, hvor blanderen er bredest, kan den komme til at rumme meget mere end i dag, siger Henrik Bertelsen.

Fuldfoderblanderens opbygning med vertikale snegle er Henrik Bertelsen i det hele taget godt tilfreds med. Blanding af fuldfoder, der i Henrik Bertelsens tilfælde består af majs, halm, kraftfoder og HP Pulp, tager ham omkring et kvarter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sneglene fungerer som de skal. Strukturen i ensilage er god, og i forhold til min tidligere blander er der ikke ret mange bevægelige dele, og det gør, at der ikke er ret mange ting, som kræver vedligeholdelse og bliver slidt, påpeger Henrik Bertelsen.

Foderplaner

Til optimering af foderniveau anvendes kraftfoder, hvoraf en del kommer i blander, mens den resterende del til optimering tildeles i automater.

Henrik Bertelsens planlagte foderplan for vinteren ser således ud:

Frøgræshalm anvendes til eventuelt at forøge strukturen. Kraftfoder til optimering af foderniveau heraf en del i blander, resten tildeles i kraftfoderautomater.