Nicolaisen & Larsen A/S er klar med et stort nyt udvalg af forskelligt maskinel. Blandt nyhederne er tre nye gravemaskiner i 20-ton klassen fra JCB, der blev præsenteret på maskinudstillingen Intermat i Frankrig i foråret. Gravemaskinerne kan for første gang herhjemme ses på EGA-messen, der afholdes i midten af august.

JS 200, JS 210 og JS 220 er navnene på de nye gravemaskiner, som har en række forbedringer i forhold til de forrige modeller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Importøren fremhæver blandt andet syv procent større motorkraft, et bedre udsyn i kabinen og øget førerkomfort. Brydekraften på skovl og gravearm er øget med fire procent, og undervognens trækevne er øget med syv procent.

Af andre fordele nævnes smøreintervallerne, der er øget fra 50 til 1.000 timer på visse smøresteder. Desuden fremhæves, at hastigheden på gravearmen er øget med 14 procent.

Nyt computersystem

Den nye generation af JCB JS gravemaskiner er forsynet med et intelligent computersystem, Advanced Management System, som udover at opsamle nøgle-funktionsdata også kontrollerer alle maskinens hovedfunktioner, herunder motorhastighed, pumpekraft og automatisk tomgangsfunktion.

JS 200, JS 220 og JS 220XD kan vælges med sporvidde på henholdsvis 2.200 (standard), 1.990 (smal) eller 2.390 mm (lang). JS 210 er som standard udstyret med en lang undervogn med 2.170 mm sporvidde.

Det er muligt at bestille modellerne med forskellige typer bånd i bredder fra 500 til 900 mm. Som standard er maskinerne forsynet med tre båndhastigheder, som giver fremkørselshastigheder mellem 2,3 og 5,5 km/t.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Teleskoplæssernes lillebror

JCB lancerer også en lillebror til sit sortiment af teleskoplæssere. JCB 520-40 har en bredde på blot 1,56 meter, en længde 3,38 meter, en højde på 1,97 meter og en drejeradius på 3,05 meter, og dermed bliver det nemmere at komme til snævre, lave og smalle steder.

Hos importøren er man godt tilfredse med den lille teleskoplæsser.

- Den nye model JCB 520-40 kan arbejde på steder, der tidligere var forbeholdt maskiner med skridstyring, men den har langt mere løftekraft og større rækkevidde. Dieselmotoren på 50 hestekræfter har et maksimalt løft på to ton, så maskinen er fuldt ud i stand til at læsse lastbiler med høje sider, siger direktør Peder Nicolaisen, Nicolaisen & Larsen A/S.

JCB 520-40 er udstyret med hydrostatisk transmission, der giver mulighed for at skifte mellem to separate områder - ét for arbejde og ét for transport. Kombineret med konstant firehjulstræk og -styring giver det ifølge importøren føreren en fremragende kontrol over maskinen.

Midigraver

Nicolaisen & Larsen har også hentet en ny midigraver hjem, som skal styrke JCB på 7-8 ton-markedet for kompakte gravemaskiner. Midigraveren JCB 8080 bliver lanceret som svar på en stigende efterspørgsel efter det såkaldte kongestols-design, hvor bommen kan bevæges horisontalt uafhængigt af resten af maskinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

JCB 8080 er udstyret med et elektronisk computersystem, der kan indstillet til tre gravefunktioner. Midigraveren har en 42 hk Isuzu-motor og Toshiba-hydrauliksystem. Der kan vælges mellem gummi- eller stålbælter, uden at der skal skiftes ruller og trækhjul.

Fire minigravere

På markedet for minigravere har JCB fire nye modeller på markedet. Modellerne 802, 803, 804 og 8052 befinder sig i to, tre, fire og fem ton-klassen for kompakte minilæssere.

Blandt forbedringerne er introduktionen af Tier 2-motoren, der på modellerne 802, 803 og 804 yder 27,8 hk ved 2.200 omdrejninger. JCB 8052, som egentlig er en midigraver, yder 42,9 hk ved 2.600 omdrejninger.

Designet er blevet løftet og hydraulikken er forfinet, så olietilførslen sker endnu mere glidende og jævnt. Det betyder, at kontrollen over bom og redskaber er yderligere forbedret.

Endelig har håndtagene fået en større bevægelse frem og tilbage, hvilket giver maskinføreren mulighed for større præcision i gravearbejdet.