Abonnementsartikel

John Deere forbedrede sit seneste kvartalsoverskud med næsten 70 procent i forhold til samme kvartal i 2002

Efter skat tjente Deere & Company 248 millioner dollar i regnskabets tredje kvartal, der sluttede 31. juli. I samme kvartal i 2002 tjente koncernen 148 millioner dollars.

Resultatet skal ses på baggrund af en fremgang i omsætningen over en bred kam. Salget af landbrugsmaskiner steg kun fire procent i forhold til samme kvartal i 2002, mens salget af entreprenør- og skovmaskiner steg 29 procent og salget af maskiner til privat brug steg med 18 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gav en samlet salgsfremgang på 12 procent og med øvrige indtægter fra kreditgivning med videre blev den samlede omsætning 11 procent bedre end i tredje kvartal 2002 med 4.402 millioner dollar mod 3.969 millioner dollar i tredje kvartal 2002.

Tre gode kvartaler

Den fremgang er helt på linje med en fremgang på 11 procent i omsætningen i regnskabsårets første ni måneder. Her viser regnskabet en fremgang fra 10,5 milliarder dollar til 11,6 milliarder dollar.

Deere & Companys overskud på driften i årets første ni måneder viser en fremgang på 128 procent i forhold til 2002. Overskuddet efter skat er steget fra 251 millioner dollar til 572 millioner dollar.

Robert W. Lane, der er formand og administrerende direktør for Deere & Company, kommenterer det gode kvartalsresultat, som han mener bygger på succesen i tidligere kvartaler og afspejler virksomhedens fortsatte bestræbelser på at holde omkostningerne nede og arbejde mere effektivt.

- Vi har opnået øget profitabilitet i vores entreprenør- og skov- samt forbruger-divisioner, hvilket mere end kompenserer for vores lavere produktionsomfang i landbrugsdivisionen, siger Robert W. Lane.