Abonnementsartikel

Frankrig har søgt om EU-godkendelse af gensplejset majs, og det ses som tegn på et brud på modstanden mod at markedsføre gensplejsede afgrøder i EU

Frankrig har søgt om godkendelse af en gensplejset majs fra Syngenta Seeds, og det ser embedsmænd i Miljøministeriet i Danmark som et tegn på, at Frankrig vil stemme ja til markedsføring af gensplejsede afgrøder i EU.

Hidtil har Danmark, Italien, Østrig, Grækenland, Luxemburg og Frankrig stået sammen om at blokere for en markedsføring af gensplejsede afgrøder i EU. Såfremt Frankrig ændrer holdning, kan de resterende lande ikke blokere for en markedsføring af GMO-afgrøder i EU.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En afstemning om godkendelse af disse bioteknologiske afgrøder ventes at finde sted slutningen af 2003 eller tidligt i 2004, skriver Børsen.

Frankrigs ansøgning om godkendelse af den gensplejsede majs er for tiden til høring i de øvrige EU-lande og herunder Danmark. Høringsfristen er 28. augsut.

I det danske folketing er der et flertal mod markedsføring af GMO-afgrøder i EU. Det skyldes især, at der ikke er klarhed over erstatningsansvaret, hvis sker utilsigtede forureninger.