Nu kan alle se, hvordan Femern A/S har tænkt sig at anlægge, hvad der skal blive verdens længste kombinerede sænketunnel for biler og tog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selskabet har nemlig fået produceret en fire minutter lang video, der i detaljer viser det store arbejde step by step.

I videoen kan du blandt andet se, hvordan de 70.000 tons tunge tunnelelementer bliver produceret i Rødbyhavn, hvordan de bliver transporteret ud til det sted, hvor de skal sænkes på havbunden, og hvilke teknologier der skal anvendes for at sænke tunnelelementerne.

Klik her og se videoen på vores hjemmeside..

Politisk opbakning

Tirsdag mødtes den danske transportminister Henrik Dam Kristensen (S) med den tyske forbundsminister for transport, byggeri og byudvikling Peter Ramsauer i Berlin. Det bilaterale møde handlede om de transportpolitiske spørgsmål, der er på dagsordenen for det danske EU-formandskab.

Der var især fokus på revisionen af retningslinjerne for det transeuropæiske transportnet (TEN-T), der gennem målrettede investeringer i infrastrukturprojekter på tværs af landegrænserne skal bidrage til at skabe bedre forbindelser inden for EU og fjerne flaskehalseproblemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I den forbindelse understregede Henrik Dam Kristensen og Peter Ramsauer betydningen af den faste forbindelse over Femern Bælt og gav deres fulde opbakning til den planlagte tunnel.