Abonnementsartikel

Baxi A/S i Tarm har nu udviklet en brændekedel, der kan omstilles til at fyre med træpiller, olie og el

Baxi A/S i Tarm har nu udviklet en brændekedel til forbrugere, der ønsker at vælge billigste brændsel uden at gå på kompromis med brugervenlighed, eller hvor godt kedlen udnytter brændslet.

Den nye Bonus 30 kan ifølge virksomheden let og enkelt skifte mellem fyring med brænde, træpiller, olie og el.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder, at forbrugeren kan indkøbe træ, træpiller eller olie, når prisen er lav og bruge det efter ønske. Kedlen har opnået "klasse tre", der er den bedste med hensyn til virkningsgrad og miljøvenlig forbrænding af træ efter europæisk standard.

Ved fyring med brænde angives nyttevirkningen til 88,7 procent og med olie til mere end 93 procent.

Samme kedel - flere muligheder

Kedlen er som udgangspunkt en brændekedel, der med ekstraudstyr kan omstilles til at fyre med træpiller, olie eller el.

Hvis man bruger kedlen til at fyre med olie og træpiller, skal der nederst på kedlen monteres en ekstra låge, hvorpå olie- og træpillebrænderen fastgøres. Når man så skifter til olie- eller træpillefyring, tager man indsatsen ud, svinger den ekstra låge ind og skifter over til trin to på styringspanelet.

Ifølge Baxi er Bonus 30 den første danske brændekedel, der er godkendt til trykekspansion. Trykekspansion giver flere installationsmuligheder og er også lettere at installere end den traditionelle løsning med åben ekspansion på loftet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at fyre med brænde skal Baxi-kedlen tilsluttes en varmelagertank, der oplagrer varme, når kedlen producerer mere end husets øjeblikkelige behov. Den oplagrede varme rækker ifølge Baxi rigeligt til at holde huset varmt natten over. Det giver komfort og forebygger mod sod i skorsten og kedel. Samtidig forlænger lagertanken kedlens levetid, fordi kedlen altid kan slippe af med varmen.