Øen Lilleø har særligt gode forhold til frugtavl. Temperaturen på Lilleø er gennemgående en til to grader varmere i resten af landet. Og her har kokken Claus Meyer købt frugtplantagen Vigmosegård.

Frugtplantagen ligger helt ud til vandet, og det betyder, at der er meget nattedug og at luften er ganske salt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hertil kommer, at der ikke er lavet vanding på Lilleø, så frugttræerne må klare sig med, hvad naturen tildeler plantagen, skriver ugebrevet Meals.

Fældningsmodne frugttræer og nye

Claus Meyers nyerhvervede frugttræer er 15-20 år gamle og har egentlig alderen til at blive fældet. Men smagen er ifølge kendere uforlignelig, og derfor lader Claus Meyer træerne stå.

I stedet tilplanter han i efteråret 2003 og 2004 med nye træer af mange forskellige sorter. I efteråret 2003 tilplantes desuden en hektar med franske cidersorter. Claus Meyer dyrker også pærer og blommer på Lilleø, mens mirabellerne her får lov at vokse vildt.

Integreret produktion på Lilleø

På Lilleø dyrkes al frugt efter reglerne for Integreret Produktion. Det betyder hel eller delvis mekanisk ukrudtsbekæmpelse, et meget begrænset gødningsforbrug og samtidig foregår anvendelsen af pesticider ved at bruge rovmider og parasitter. På samme måde virker larvebekæmpelse ved hjælp af mejser.

Og så skal frugten afsættes: Fra 22. august kan Claus Meyers frugt købes hos Magasin, Salling i Aalborg, Dalgaard i Hørsholm, Emmerys og på Københavns Engrosgrønttorv.