Abonnementsartikel

For niende år i træk slår danske landbrug dørene op for familien Danmark

Søndag 21. september inviterer landbruget danskerne til Grøn Søndag. 48 gårde fordelt over hele landet åbner dørene, så børn og voksne på tæt hold kan udforske forholdene på landet.

På dagen kan gæsterne se, hvordan grisen har det i stalden eller på marken, hvordan det foregår, når en ko bliver malket, hvordan den nysgerrige mink opfører sig eller lære, hvordan man ser forskel på ukrudt og afgrøder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Andet end gyllelugt

I landbruget ved man, at gyllelugt ikke har samme tiltrækningskraft som for eksempel farverige biografreklamer.

Men en gård byder på meget andet end gylle, for eksempel naturforvaltning, husdyr i moderne stalde, frilandsgrise og teknologi. Grøn Søndag er derfor en mulighed for at få et mere varieret billede af, hvordan råvarerne til danske fødevarer fremstilles.

Der er også tænkt på børnene

På Grøn Søndag får børn lejlighed til at røre ved, se og lugte til gårdens dyr, men de kan også lege i halmen, beundre store traktorer eller mejetærskere. Børn kan ligeledes få en køretur med traktor eller tage på skattejagt.

Tradition for arrangementet

Det er niende år i træk, at landbruget afholder arrangementet Grøn Søndag. Deltagerantallet er stigende. Det er landbrugets idé, at vise mangfoldigheden i dansk landbrug samt den natur, som landmændene forvalter. Besøgende og landmænd får på Grønne Søndage ofte nyttige diskussioner om dyrevelfærd, fødevarekvalitet og miljø, siger Landbrugets Samfundskontakt.

Vide mere

I begyndelsen af september ligger der i børnehaver, på fritidshjem og turistbureauer informationsmateriale med navne og adresser på de landmænd, der er værter ved Grøn Søndag 21. september.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På hjemmesiden www.groen-soendag.dk kan man læse mere om de enkelte gårde og de aktuelle aktiviteter. Her er der også en børnekonkurrence og et galleri med billeder fra tidligere års Grønne Søndage.