Arla Foods" bestyrelse besluttede på et møde 12. august en plan for den økologiske virksomhed i Arla Foods.

Formålet med planen er dels at harmonisere reglerne for danske og svenske økologer, dels at tilpasse økologien til markedsforholdene, oplyser Arla Foods.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overordnet vil bestyrelsen arbejde ud fra, at "økologivirksomheden skal drives ud fra forretningsmæssige principper".

- Det betyder blandt andet, at der skabes balance mellem udbud og efterspørgsel af økologisk mælk, hvilket ikke er tilfældet i Danmark i øjeblikket, idet mere end halvdelen af den økologiske mælk anvendes til produktion af konventionel ost og syrnede produkter, skriver Arla Foods.

Inden Arla Foods tager stilling til, hvor mange økologiske producenter man har brug for, vil bestyrelsen afvente den naturlige afgang af økologiske producenter og i løbet af 2004 vurdere, om tiltag bliver nødvendige.

For at give de økologiske producenter bedre mulighed for at forholde sig til fremtiden vil bestyrelsen indikere øko-tillægget for mejeriåret 2004/2005.

Tallet for den indikerede pris bliver sendt ud til alle økologiske andelshavere i løbet af en måned sammen med yderligere informationer, oplyser Arla Foods.