Abonnementsartikel

Lamborghini lancerer en ny traktorserie med navnet R5, som afløser tidligere modeller.

Lamborghini R5 serien består af to modeller, nemlig R5.115 og R5.130 som afløser henholdsvis Premium 1100 og 1300. De to modeller leveres i sølvfarvet design og er som standard veludstyrede.

R5 serien leveres med en ny Lamborghini-serie 1000 turbo motorer på seks liter med enten 115 eller 132 hestekræfter. Motorerne opfylder de nye strammere EURO II krav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Motorerne er væskekølede og udstyret med et helt nyt computerstyret brændstofsystem med elektronisk regulator og programmerbar speedpilot, som blandt andet sikrer en god brændstoføkonomi.

Med speedpiloten er det muligt at forprogrammere min. og max. Motoromdrejningstal - eksempelvis ved arbejde og vending i marken. Blot ved et tryk på en tast på armlænet finder speedpiloten det ønskede omdrejningstal.

To forskellige transmissioner

Lamborghini kan leveres med to forskellige transmissioner.

Multispeed er standard og har synkroniseret vendegear og tretrins koblingsfrit skift i hovedgear via en kontakt på gearstangen med i alt 72 gear både frem og bak inkl. krybegear. Der er hastigheder fra 160 m/t til 40 km/t.

Electronic-versionen er desuden med et nyudviklet, hydraulisk koblingsfrit vendegear med neutralfunktion. Vendegearet betjenes via et greb under rattet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firhjulstræk og differentialespærre på både for- og bagaksel tilkobles el-hydraulisk. På Electronic-versionen er der tillige SBA automatik, som sørger for optimal anvendelse af firhjulstræk og differentialespærre under alle forhold.

Lamborghini R5 er udstyret med oliekølede skivebremser på alle fire hjul og er som standard udstyret med bremseventil.

Optimal førerkomfort

Kabinen i R5-traktorerne giver en behagelig arbejdsdag. Der er et godt udsyn hele vejen rundt, og klimaet styres af et effektivt ventilationsanlæg med aircondition.

Ved indretning af betjeningspaneler og håndtag er der taget hensyn til optimal ergonomi. Den elektroniske lift og præstationsmonitor er anbragt bekvemt til højre for føreren.

Multijusterbart rat, luftaffjedret sæde, tonede ruder, rullegardin, stereoradio med CD, passagersæde, kabelgennemføring ved bagrude med videre samt rotorblink og otte arbejdslygter er selvfølgeligt standardudstyr i R5-serien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilkobling af PTO foregår el-hydraulisk, og der er valg af 540/750/1000/1320 omdr./min. Liftens løftekapacitet er 6.200 kg.

Alle Lamborghini traktorer er omfattes af 3 års ScanXtra tryghedsforsikring.