Abonnementsartikel

6400-serien fra Massey Ferguson spænder nu fra 90 til 200 hestekræfter, og der kan vælges mellem flere udstyrspakker

Med en spændvidde fra 90 til 200 hestekræfter har Massey Ferguson en traktorserie, som opfylder behovet hos mange landmænd.

Navnet på serien er 6400, og MF har netop lanceret yderligere fire modeller i denne serie, så den nu er komplet. I maj 2003 kom de første seks modeller, som alle er sekscylindrede. Nu tilføjes fire modeller, som alle har fircylindrede motorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fire modeller yder fra 90 til 125 hestekræfter og har alle en Perkins 1100-serie motor med et nyt design af topstykket. Det reducerer lydniveauet og forbedrer kølingen. Andre forbedringer i disse motorer medvirker til at give bedre ydelse og driftssikkerhed, fremhæver Massey Ferguson.

Betegnelserne er MF 6445, MF 6455, MF 6460 og MF 6470. Motorydelserne er henholdsvis 90, 100, 115 og 125 hestekræfter (ISO-standard).

Kan skræddersys

I lighed med de sekscylindrede modeller i 6400-serien kan de fircylindrede modeller også skræddersys til forskellige arbejdsopgaver og brugerbehov. Det sker ved at bestille traktoren med forskellige komfort- og udstyrspakker, som Massey Ferguson tilbyder sine kunder.

- Komfort pakken indeholder luftaffjedret sæde, passagersæde, bagrudevisker/vasker og aircondition, fortæller Egon Sørensen, salgschef ved Agco Danmark.

Komfort plus pakken rummer Super deluxe luftaffjedret sæde, teleskopspejle, automatisk klimaanlæg, kabineaffjedring, passagersæde og bagrudevisker/vasker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kabinen er også nyudviklet, og kendetegnende er et lavt lydniveau på 71 dB(A). Betjeningsgrebene er placeret hensigtsmæssigt, og udsynet er godt hele vejen rundt.

Instrumentpanelet viser alle traktorens arbejdsfunktioner og Dynashift-transmissionens indstilling i enten analog eller digital form.

Luftdyser giver en god fordeling af den indblæste luft.

Avanceret transmission

På de to største af de nye 6400-modeller er Dynashift Eco-transmission standard. Denne gearkasse er karakteriseret ved at kunne give en fremkørselshastighed på 40 km i timen ved blot 1.880 motoromdrejninger.

Der er fire koblingsfrie skift med et spring på 17 procent i hvert af disse gear. Med fire gear i to områder giver det 32 gear frem og 32 bak. Og der er hele 15 gear i arbejdsområdet fra fire til 12 kilometer i timen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De to mindre modeller, MF 6445 og MF 6455, er begge udstyret med Dynashift-transmission. Den giver samme muligheder som Eco-transmissionen bortset fra transport ved lave motoromdrejninger.

Begge transmissioner betjenes med MF Power Control håndtaget, som er placeret til venstre under rattet.

Tre hydraulikpumper

Alle 6400-seriens modeller er udstyret med Twin Flow load-sensing hydrauliksystem, som med to hydraulikpumper giver mulighed for en olieydelse på op til 100 liter pr. minut. Det kan der være behov for ved vending på foragre eller andre oliekrævende opgaver.

Som ekstraudstyr kan der leveres en lukket center load-sensing pumpe, der yder 110 liter i minuttet. Denne Swash plate-pumpe leverer olie og tryk efter det aktuelle behov.

En uafhængigt arbejdende, separat pumpe sørger for olie til traktorens interne funktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nye ”dekompressions-lynkoblinger” gør det muligt at tilslutte slanger under tryk. Adgangen til koblingerne er også forbedret.