Abonnementsartikel

Kongskildes overflytning af produktionen til Polen har kostet dyrt - nu styrkes kapital- og ledelsesgrundlaget i selskabet

DLG går nu i spidsen for at rette Kongskilde op. Selskabet, der flyttede sin produktion fra to danske og to tyske produktionsvirksomheder til en nybygget fabrik i Polen for at styrke sin markeder, har måtte sande, at den gennemførte modernisering har kostet dyrt.

Da afsætningen på flere markeder, blandt andet Tyskland og Nordamerika, samtidig har været svag, har man set sig nødsaget til at styrke virksomhedens kapital- og ledelsesgrundlag. Det oplyser DLG i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DLG i front

DLG påtager sig i følge eget udsagn en mere aktiv lederrolle i virksomheden med den hensigt at opnå synenergimuligheder på forskellige felter.

En kreds af danske maskinfabrikanter har DLG inviteret til at blive medejere af Kongskilde for at styrke virksomhedens professionelle bagland.

- Samtidig er det målet, at der kan skabes et tættere samarbejde med nye aktionærer inden for landbrugsmaskinbranchen med sigte på at opnå gevinster blandt andet ved salgssamarbejde i udlandet, oplyser DLG.

Ny bestyrelsesformand

Virksomhedens ejerstruktur forventes, når kapitalen er fuldtegnet, at blive som følger: DLG med cirka 40 procent, Danske Bank med cirka 19 procent, pensionskasser under PKA med cirka 19 procent, Pensionskassen for Værkstedsfunktionærer i Jernet med cirka otte procent, industrielle investorer forventes at blive cirka 10 procent samt virksomhedens ledelse med cirka tre procent.

På det ledelsesmæssige plan sker der også ændringer i Kongskilde. DLG-chefen Asbjørn Børsting er ny formand for bestyrelsen, formand for DLG, gårdejer Niels Skadhauge, advokat Niels Erik Nielsen samt administrerende direktør Peter Hansen, Cormall Agro Holding i Sønderborg, som har været Kongskildes mangeårige samarbejdspartner, er de øvrige medlemmer af bestyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DLG oplyser, at bestyrelsen i nærmeste fremtid påtænkes udvidet med to medlemmer, hvoraf én vil have særlig fokus på virksomhedens afsætning til industrielle kunder.