Abonnementsartikel

Mange medlemsblade til unge på landet vil forsvinde, spår formændene for 4H og Danmarks Landboungdom

- Med regeringens forslag om at fjerne portostøtten til foreningsblade er det formentligt sidste år med information og debat blandt medlemmerne af Danmarks 4H og Danmarks Landboungdom, landbrugets børne- og ungdomsforeninger.

Så skarpt trækker formændene Rie Thomsen, 4H, og Lars Hansen, Danmarks Landboungdom, perspektivet op, hvis regeringen får vedtaget sit forslag om besparelser på finansloven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alternativet for de fleste lokalafdelinger er at sætte kontingentet op, løbe endnu stærkere for at hive annoncekronerne hjem samt bruge mere tid på administration, bureaukrati og fondsansøgninger. Og det er ikke alle lokalafdelinger, der magter det. Derfor vil flere medlemsblade forsvinde, spår de to formænd.

- Fjernes portostøtten bliver det sværere at være en unik forening med eget formål og identitet. Skabelsen af fællesskab og identitet sker først og fremmest i mødet mellem mennesker, men den styrkes i medlemsbladene. På trods af internettets hastige fremvækst er der fortsat meget information, debat og identitetsdannelse, der foregår via foreningsbladene, påpeger de.

- Danmarks 4H og Danmarks Landboungdom ønsker fortsat debat, historier fra børnehøjde og unges meninger i vores medlemsblade. Derfor opfordrer vi kraftigt regeringen til at bevare portostøtten, så vi også fremover kan udsende foreningsblade til glæde og gavn for børn og unge - også dem der bor på landet, siger Rie Thomsen og Lars Hansen.

Danmarks 4H udsender et medlemsblad seks gange om året til 6.000 medlemmer. En fjernelse af portostøtten betyder en merudgift på tre kroner. pr. blad pr. gang: I alt 108.000 kroner. Dertil kommer de mange lokale og regionale foreningsblade.

Danmarks Landboungdom udsender et tilsvarende antal blade og får samme merudgift på 108.000 kroner og udsender også mange lokale og regionale foreningsblade.