Abonnementsartikel

Generationsskifte og nye lokaler markeres i virksomheden DACS i Nørre Snede, der har ventilations- og styringssystemer til fjerkræbranchen som sine bærende forretningsområder

Virksomheden DACS i Nørre Snede er flyttet i ny lokaler og gennemfører også et generationsskifte.

Begge begivenheder markeres for forretningsforbindelser og venner af huset ved et åbent hus-arrangement 26. september fra klokken 10 til 15 i de nye lokaler på Falkevej 18 i Nørre Snede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her vil interesserede kunne få et indblik i firmaets produkter og kompetencer på en lang række områder.

DACS er blandt andet kendt for ventilations- og styringssystemer til fjerkræbranchen. Men det er et område, som ikke umiddelbart var udstukket ved etableringen af virksomheden for 40 år siden.

Da etablerede Rudolf Dybdahl efter endt læretid en elinstallatørforretning med alt fra lamper til vaskemaskiner og den dertil hørende service, og han havde ikke drømt om, at virksomheden skulle udvikle sig til en eksportvirksomhed med kunder mange fjerne steder i verden.

Landbruget som kunde

Med virksomhedens beliggenhed i Nørre Snede var der naturligvis også stor efterspørgsel efter løsninger til landbruget, og DACS gav sig hurtigt til at udvikle ventilationsenheder og styringssystemer til moderne fjerkræproduktion.

Denne gren af virksomheden skulle senere vise sig at blive den bærende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I løbet af 1980"erne og 1990"erne udviklede og solgte DACS således mange anlæg til landbrug i ind- og udland, og ekspansionen er fortsat ind i det nye årtusinde.

- Når virksomheden gennem årene har formået at fastholde en positiv udvikling trods de til tider vanskelige konjunkturer i landbruget, skyldes det en stadig forskning i udviklingen af nye produkter, vurderer Niels Dybdahl, der nu overtager virksomhedens daglige ledelse efter faren sammen med brødrene Peter og Jens Dybdahl.

Rudolf Dybdahl fortsætter dog som bestyrelsesformand.

Som eksempel på den konstante udvikling i DACS fremhæver Niels Dybdahl det seneste udspil, der er en indblæsningsenhed med betegnelsen CoronaD.

- Med sin præcise, retningsbestemte lufttilførsel kan den med rette betegnes som en revolution inden for ventilering af fjerkræstalde, siger Niels Dybdahl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han nævner, at interesserede kan se resultatet af udviklingsarbejdet ved en demonstration på virksomheden i forbindelse med åbent hus-arrangementet 26. september.