Abonnementsartikel

Vredo Danmark i Sdr. Nissum holdt åbent hus i slutningen af september og demonstrerede blandt andet sit program inden for gylleteknik

Blandt nyhederne, som blev præsenteret i forbindelse med åbent hus og demonstration for nylig hos Vredo Danmark, er multitrækkeren VT3936, der skal erstatte VT3926.

En del af det nye er forbedret komfort. Kabinen har fået et komplet nyt ophæng i form af aktive fjedre, som sikrer, at kabinen ligger helt frit fra rammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Affjedringen af forakslen er også forbedret med en større akkumulator. Kabinen er en ny type Claas-kabine. Sædet er en ny type luftaffjedret sæde fra Grammer. Ratstammen er også fornyet og har fået forskellige indstillingsmuligheder.

Vredo har også fornyet instrumentbrættet for at optimere ergonomien. De hydrauliske funktioner har fået farvekoder, og mange funktioner er integreret i kørselshåndtaget. Og så er der et instrument til multifunktions-diagnose.

Der er også en kørecomputer, som kan indstilles trinløs i intervallerne 0-25 og 0-40 kilometer i timen.

Der er kameraovervågning med monitor og som ekstraudstyr fås en farveskærm.

Lysanlægget og arbejdslygterne er fra Xenon og har ifølge Vredo ekstra lyskapacitet og længere levetid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er trepunktslift med en drejeanordning, som muliggør den såkaldte dog-walk. Liften er affjedret, og det giver ekstra god kørerkomfort.

Plads til større tank

På den nye VT3936 er kabinen placeret 30 centimeter længere fremme, hvilket blandt andet giver mulighed for ekstra opbygningsmuligheder i form af for eksempel en 1.700 liters tank i stedet fro en 1.500 liters.

Motoren i den nye model er en 390 hestekræfters Deutz Mannheim V6-dieselmotor.

- Desuden bruger vi et bedre system til motormanagement i kombination med CAN-bus-systemet. Det giver et utroligt lavt omdrejningstal fra motoren og et endnu lavere dieselforbrug. Det er eksempelvis muligt at køre 40 kilometer i timen med kun 1.450 omdrejninger i minuttet. De første tests har vist en dieselbesparelse på 33 procent, forklarer Maarten Lerink, Vredo Danmark.

Mange formål

Den nye VT3936 kan ifølge Maarten Lerink anvendes til mange formål ud over kørsel med gyllevogn. Han nævner montering af snitter og en 20 tons kasse. Den kan også monteres med et skårlæggersæt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har også eksempler på, at den bruges til at pløje og så, siger Maarten Lerink.

Han tilføjer, at den også er fin som skovvogn.

Men i Danmark kører de fleste af Vredos trækkere med gylleudstyr.

- Vi har en enkelt kørende som skårlægger, en som snitter og en som i sæsonen kører med gylle, men monteres med kran og kasse på i juletræssæsonen. Det tager kun mellem fem og ti minutter at skifte fra den ene opsætning til den anden, siger Maarten Lerink.

Han fremhæver trækkerens lave tryk pr. kvadratcentimeter, som dels skyldes de 1,10 meter brede dæk og evnen til at køre såkaldt dogwalk, hvilket fordeler trykket i marken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landmænd efterspørger dogwalk, fordi mange har oplevet, at flere aksler efter hinanden i samme spor giver gule streger i marken, og det viser, at der er sket noget med jordens struktur, siger han.

Maarten Lerink kan mærke, at efterspørgselen efter Vredos maskine er særlig stor i de områder, hvor der allerede kører maskiner, netop fordi landmændene kan se en forskel i marken.

Eget landbrug

Vredo har arrangeret åbent hus og demonstrationer hvert år siden starten i Danmark i 1998, fordi det efter Maarten Lerinks vurdering er en god metode til at komme i kontakt med de meget interesserede, og der er muligheder for at demonstrere og afprøve maskinerne lige uden for døren, fordi Maarten Lerink ved siden af sin virksomhed med import, salg og service også driver landbrug med 60 hektar planteavl.

- Vi har et niche-marked, som henvender sig til maskinstationer, der er mest interesserede i selvkørende udstyr og den rigtige nedfælderteknik.

- Vi har et komplet program med selvkørende gyllevogne, almindelige gyllevogne, græsnedfældere og sortjordsnedfældere. Og vi har udstyr lige fra den billige ende til toppen, siger Maarten Lerink.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved demonstrationen for nylig viste han foruden Vredos program og nyheder inden for gylleteknik også Vredos direktesåmaskine.

Dertil kom gyllevogne, og udstyr til græsteknik fra Veenhuis samt sortjordsnedfældere fra Wifo.

Endelig var der en demonstration af den lavteknologiske og meget enkle gylleseparator fra firmaet Fan.