Abonnementsartikel

Den danske finansielle koncern starter med 30 medarbejdere i Warszawa

Nykredit er klar til at starte salget af realkreditprodukter i Polen. Koncernen har netop modtaget den nødvendige licens fra The Commission for Banking Supervision under den polske nationalbank. Licensen er den sidste af de godkendelser, der kræves for at en udenlandsk virksomhed kan operere på det polske marked.

I Polen etableres aktiviteterne under navnet Nykredit Bank Hipoteczny S.A., der har domicil i Warszawa og fra starten har 30 medarbejdere. Heraf er fire ansatte udstationeret fra Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målgruppen bliver både private boligejere og erhvervskunder. Distributionen skal bygges op helt fra bunden. Men hovedvægten vil blive lagt på samarbejde med polske banker, ligesom der skal indgås henvisningsaftaler med ejendomsmæglere og virksomheder, der har speciale i at udvikle ejendomsprojekter.

Den officielle åbning af Nykredits polske selskab finder sted 21. oktober i Warszawa, men med den modtagne godkendelse til at drive virksomhed går salgsaktiviteterne i gang allerede nu.

Nykredit har store forventninger til etablering af et realkreditmarked i Polen. Det sker efter dansk forbillede, og det er planen, at Nykredit Bank Hipoteczny S.A. efter starten i Warszawa skal udvides med salgskontorer i de større polske byer.