Abonnementsartikel

Danish Crown vil detailpakke kød til supermarkeder, der selv forarbejder kødet, og det vil give færre bakterier.

Danish Crown sætter ifølge eget udsagn nye standarder for emballering af kødvarer til supermarkeder, der selv forarbejder kødet.

Det er slagteriets erfaring med at producere detailpakket kød, der på forhånd er pakket og klar til køledisken, der er baggrunden for det nye initiativ.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hidtil har Danish Crown leveret kødet til supermarkederne i plastikkasser. Men man vil fremover levere kødet i lufttætte poser, hvor atmosfæren er kontrolleret efter samme princip som detailpakket kød.

- Det er faktisk lidt af en revolution, at vi nu indfører denne måde at pakke varerne på. Vores erfaringer viser, at forekomsten af bakterier er betydeligt lavere med detailpakket kød, ligesom pakningsmetoden forøger friskheden og holdbarheden af kødet.

- Derfor har vi taget konsekvensen og indfører samme princip i emballering og pakning af disse varer, siger salgsdirektør Karsten Deibjerg, Danish Crown.

FriskPack

Den nye emballeringsmetode er varemærkeregistreret under navnet "FriskPack", og selve pakningen kommer til at foregå fra Danish Crowns ferskkødsterminaler i Kolding og Ringsted.

Danish Crown har investeret et større millionbeløb i udstyr, der skal kunne håndtere detailpakningen af store mængder kød.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Detailpakningen omfatter betydelige mængder kød, idet man på ugebasis venter en produktion på op mod 1.200 ton kød fra de to terminaler svarende til cirka otte millioner måltider om ugen med 125 gram kød i hver portion.

Danish Crown oplyser endvidere, at det nye koncept er blevet testet og afprøvet hos en række af dets kunder, der alle har været tilfredse med den nye måde at håndtere indpakningen på.

- Vi er glade for at kunne tilbyde kunderne den kvalitetsmæssigt og holdbarhedsmæssigt bedste løsning. Mig bekendt er vi den første leverandør af kød, der tilbyder emballering på denne måde, siger Karsten Deibjerg.