Abonnementsartikel

Danske Svineproducenter har anmeldt Danish Crown til Konkurrencestyrelsen for reelt at tvinge dem til at sende deres svin til Danish Crown

Danske Svineproducenter har ifølge dagbladet Børsen anmeldt Danish Crown til Konkurrencestyrelsen.

Anmeldelsen er ifølge avisen foretaget, fordi svineproducenterne mener, at Danish Crown reelt tvinger dem til at levere til slagteriet, så der dermed ikke er konkurrence om svinekødet som råvare.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danske Svineproducenter mener angiveligt ikke, at Danish Crown lever op til sin forpligtelse til at tillade de såkaldte splitleverancer, som koncernen blev på lagt af konkurrencemyndighederne i forbindelse med fusionen med Steff Houlberg.

- Det virker slet ikke. Stort set ingen benytter sig af muligheden for splitleverancer. Og dét selvom der i år har været en meget stor forskel på eksempelvis svineprisen hos Danish Crown og i Tyskland. Derfor synes vi, at Konkurrencestyrelsen skal kigge på, om systemet er godt nok, og om det administreres efter hensigten, siger Hans Aarestrup Pedersen, direktør i Danske Svineproducenter, til Børsen.

Han betegner muligheden for splitleverancer som en slags overtryksventil, men han mener, at Danish Crown har svejset ventilen til.

Ifølge Børsen vil Konkurrencestyrelsen nu forelægge Danske Svineproducenters henvendelse for Danish Crown.

Her kalder informationschef Gudrun Andreasen henvendelsen for interessant.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun henviser i Børsen til, at hvis blot 10 procent af Danish Crowns grise går til andre slagterier, så giver det så store stigninger på omkostningerne ved at slagte de resterende 90 procent, at det ikke engang for de, der udnytter muligheden for splitleverance, vil væren nogen økonomisk fordel.