Abonnementsartikel

En årrække med fokus på virksomhedsopkøb og fusioner har med egne Altos ord gjort firmaet tung til at komme med produktnyheder, men nu tages der revanche

Efter en halv snes år uden gennemgribende ændringer af produktprogrammet, tager Alto nu kraftigt fat på at forny sit produktprogram, hvoraf op imod 95 procent vil være helt udskiftet i begyndelsen af 2004 eller senest til sommer 2004.

Allerede i forbindelse med lanceringen af produktfornyelserne er Alto på plads med så mange nyheder, at næsten 50 procent af produktprogrammet nu er fornyet. Og inden udgangen af oktober i år forventes 75 procent af produktprogrammet at være fornyet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Præsentationen af den store fornyelsesproces blev indledt i Norge i september.

Nu er turnéen afsluttet, og nyhederne er blevet præsenteret for forhandlere ved arrangementer 18 forskellige steder i Norden.

- Der er tale om den største nyhedsintroduktion nogensinde i Altos og det gamle KEWs historie, og dermed står vi med et totalt fornyet program af højtryksrensere, hvor den røde tråd er knyttet af nogle af de sammen ting, som vi har været kendt for siden 1980"erne, og som også gav det gamle KEW sin styrke, siger Finn Jensen, der er direktør for Alto i Norden.

Han tilføjer, at det blandt andet er robusthed, driftssikkerhed og god kvalitet samt mange nyttige features.

- Vi er tilbage på det gamle spor, fastslog han, da præsentationskaravanen for nylig var nået til Herning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Big Bang

På programmet ved forhandlerpræsentationen var afsløringen af de nye produkter betegnet Big Bang Show, hvilket giver associationer til teorien om universets skabelse.

Selvom ny modeller af højtryksrensere og industristøvsugere vel næppe kan betragtes på lige fod med universets tilblivelse, må det medgives, at der er tale om ganske markante fornyelser af produkterne.

Fremover er der således også helt nye modelbetegnelser, og navngivningen skal gøre det let at skelne imellem modellerne.

De transportable hedtvandsrensere hedder Neptune og er på markedet med i alt syv forskellige varianter inden for de to hovedmodelserier 5 og 7.

Koldtvandsrenserne hedder nu Poseidon og produceres også i syv forskellige varianter, men kun inden for seriebetegnelsen 5.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle stationære hedtvandsrensere vil fremover hedde Solar Booster. De stationære rensere kan leveres med el-, gas- eller dieselopvarmning, og det er muligt at skræddersy anlæg.

Samtidig med introduktionen af de nye modeller med de nye navne, er der skabt en fælles platform imellem modellerne.

Mange forbedringer

Poseidon- og Neptune-modellerne er med en række forbedringer i forhold til tidligere modeller.

Neptune er med EcoPower, der er et nyt kedelsystem, som ifølge salgschef Jan S. Pedersen, Alto Danmark A/S, væsentligt overgår de EU-krav, der stilles lovgivningsmæssigt om effektivitet og røggasser.

Brænderen giver en ren forbrænding og har et dobbelt motorsystem, der beskytter brændstofpumpen og eliminerer de rotationsproblemer, som kan opstå med trefasede motorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Desuden reducerer EcoPower brændstofforbruget med seks procent, lover han.

Nyt er også SilentPower, der er en firepols-motor, som yder 1.450 omdrejninger i minuttet og ifølge Alto giver en betydelig reduktion i støjniveauet sammenlignet med en topols-motor. Desuden forlænger den pumpens levetid. Stemplerne er keramiske.

ErgoSystem er et tilbehør, som er udviklet til at minimere den fysiske belastning under trykrensning. Og endelig er QuickService udviklet for at gøre det let at holde renseren i topform ved jævnlige servicetjek.

Jan S. Pedersen fremhæver, at chassiset er bygget af en solid stålramme og et korrosionsbestandigt kabinet.

Endelig nævner han et overskueligt betjeningspanel med knapper, der kan anvendes, selvom man har store handsker på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Næsten professionelt udstyr

Altos højtryksrensere til den private forbruger er blevet kategoriseret i tre hovedgrupper for at gøre det mere enkelt for kunderne at vælge den renser, som passer til det aktuelle behov.

Compact er betegnelsen for modellerne mellem 100 og 110 bar til forbrugere med et mindre behov. Modellerne har kun basisudstyr.

Excellent er modeller mellem 110 og 135 bar og har udstyr af højere kvalitet end Compact-modellerne. Det er tænkt som rensere til forbrugere, der værdsætter høj grad af komfort og kræver høj grad af fleksibilitet. De er forsynet med integreret tilbehør.

Endelig er der Pro-modellerne, der dækker intervallet mellem 140 og 150 bar. Det er tænkt som udstyr til de forbrugere, der kræver optimalt udstyr og har et hyppigt brug. Ifølge Alto er udstyret det tætteste man kan komme på de professionelle produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Byt til nyt

Med introduktionen af de mange nye modeller, har Alto samtidig skudt en salgskampagne i gang, som skal forløbe hen over efteråret.

Overskriften på kampagnen er byt til nyt, og omfatter to koldtvandsrensere, to hedtvandsrensere samt to industristøvsugere, som sælges med mulighed for at indbytte en gammel renser eller støvsuger uanset fabrikat eller stand.