Abonnementsartikel

Kolding Omegns Foderstof fik et overskud på 8,1 millioner kroner, selvom alle omkostninger efter overtagelse af tre KFK-anlæg er udgiftsført i regnskabsåret

2002-2003-regnskabet i Kolding Omegns Foderstof er præget af udvidelse og omstrukturering i forbindelse med overtagelsen af det tidligere KFK.

- Vi har i det afsluttede regnskabsår opnået en stigning i nettoomsætningen fra 456 til 626 millioner kroner, og vi forventer en stigning til 750 - 800 millioner kroner i det næste regnskabsår, siger forretningsfører Axel Hjaltelin, KOF.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han pointerer, at købet af en del af KFK kun har haft indflydelse på den sidste halvdel af regnskabsåret 2002-2003.

- Overskuddet på 8,1 millioner kroner efter skat er tilfredsstillende, idet samtlige ekstraomkostninger i forbindelse med overtagelsen af de nye anlæg er udgiftsført i regnskabsåret.

KOF overtog de tre KFK-anlæg i Sjølund, Sommersted og Gesten.

- Det gør virksomheden til en stærk, regional aktør, samtidig med at man bidrager aktiv til grovvarebranchens strukturtilpasning, der er helt nødvendig for at imødekomme strukturen i det moderne landbrug, siger Axel Hjaltelin.

- KOF råder nu over fremtidssikrede anlæg i form af blandt andet lagerfaciliteter, såsædsanlæg og tre foderfabrikker, hvoraf de to ligger på Kolding havn og en i Sjølund, og vi kan forvente en foderproduktion på cirka 300.000 ton næste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Axel Hjaltelin fremhæver, at opgaven for KOF fremover at optimere og effektivisere driften og dermed sikre, at KOF på alle måder er en optimal samarbejdspartner for medlemmer og kunder. Og han mener, at KOF gennem medlemskabet af Den lokale Andel har en stærk indkøbsposition på det danske marked.

KOF har cirka 120 ansatte fordelt på seks afdelinger.