Abonnementsartikel

Tre modeller fra 170 til 200 hestekræfter, mulighed for trinløs transmission og masser er elektronik er nogle af nyhederne i den opdaterede serie

Den længe ventede opdatering af John Deeres 7010-serie traktorer har nu set dagens lys.

Fra nu af hedder serien 7020, og der er tale om tre modeller, som spænder fra 170 til 200 hestekræfter ved arbejde i marken. Når traktorerne kører transport på landevej er de i stand til at yde fra 197 til 234 hestekræfter ved hjælp af det såkaldte powerboost-system.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De tre modeller hedder 7720, 7820 og 7920, og der er tale om helt nye konstruktioner, som ifølge John Deeres danske importør, Nellemann Agro, forener det bedste fra den nu udgåede 7010-serie, fra 6020-serien og 8020-serien.

Nyt chassis

Helt nyt er den formstøbte ramme, som åbner mulighed for at skabe store traktorer med en lille venderadius. Alle tre modeller har ifølge fabrikkens opgivelser en venderadius på 6,53 meter med den normale dækmontering.

Motoren er ophæng i rammen, og her er der også tale om nyheder, idet alle tre motorer lever op til Tier II-kravene om miljøbelastning.

I 7720 og 7820 er det 6,8 liters John Deere PowerTech-motorer med fire ventiler og commonrail, og på 7920 er det en 8,1 liters John Deere PowerTech-motor med commonrail. De fabriksangivne standardydelser er henholdsvis 170, 185 og 200 hestekræfter.

Brændstoftanken er 13 procent større, og det giver mulighed for længere arbejdsdage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vægtfordelingen uden redskaber er 40 procent på forhjulene og 60 procent på baghjulene. Som noget nyt er fælgene delvis støbte.

Og de tre modeller kan leveres med en fuldt integreret frontlift med stor løftekapacitet samt front-pto.

Den bagerste lift har 34 procent større løftekapacitet end de tilsvarende modeller i 7010-serien.

Ydelsen på hydraulikken angiver John Deere til at være 20 procent større, og der er maksimalt syv hydraulikudtag at vælge mellem.

To typer foraksel

Akselafstanden er øget med to procent, og der er mulighed for at vælge mellem flere typer foraksel. Blandt andet med eller uden affjedring, og mellem en standard- eller en heavy duty-foraksel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at udnytte modellernes kapacitet er de udstyret med bremser i forakslerne.

Køber man en 7720 eller en 7820 er der mulighed for at vælge mellem tre typer transmission, nemlig PowrQuad Plus, AutoQuad Plus eller AutoPowr, hvor den sidstnævnte er en trinløs transmission.

Model 7920 leveres kun med AutoPowr.

Betjenes med trykknapper

Elektronikken har også fundet vej til betjening og overvågning af funktionerne på 7020-seriens tre modeller.

Således sker al betjening af hydraulik, pto, lys med mere med trykknapper, og flere displayer viser de aktuelle indstillinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er også muligt at programmere en række funktioner, som kan gør det mere effektivt og lettere for piloten at vende på forageren.

Aircondition er standard i kabinen, der er 25 procent større end på 7010-serien.

Den daglige service og tjek af olie samt kølevand foregår nemt uden piloten skal kravle rundt på traktoren.

Skræddersyet frontlæsser

Er der behov for en frontlæsser til en traktor i 7020-serien, har John Deere løsningen i form af en canadisk model.

Der er tale om frontlæssere, som har en maksimal løftehøjde på 4,65 meter og et maksimalt løft på 4,7 tons.65512-1