Abonnementsartikel

MF 5400-serien rummer seks modeller med motorydelse fra 75 til 120 hestekræfter - og det er traktorer, som kan skræddersys

Traktorer, der yder fra 75 til 120 hestekræfter er stadig meget solgte i Danmark, og nu lancerer Massey Ferguson seks modeller i netop dette område.

Den nye serie har fået betegnelsen 5400, og der er tale om traktorer, som kan udstyres efter den enkelte kundes behov – det er traktorer, som ganske enkelt kan skræddersys.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fem mindste modeller, MF 5425, MF 5435, MF 5445, MF 5455 og MF 5460, har alle en fircylindret Perkins dieselmotor, mens den største model, MF 5465, har en sekscylindret Perkins dieselmotor.

I forhold til Massey Fergusons tidligere serie i dette effektområde er der tale om nye kabiner, som minder om dem, der bliver brugt i fabrikatets øvrige modeller.

Selv fremhæver Massey Ferguson kabinerne for deres komfort, udsyn og betjening.

Og når arbejdet foregår med redskaber i liften, er løftekraften på fem tons som standard tilstrækkelig til alle normale opgaver for traktorer i denne effektklasse.

Fir- og sekscylindrede

Motorerne på 5400-seriens seks modeller har det maksimale drejningsmoment ved 1.400 omdrejninger pr. minut. Målt i Nm har de drejningsmomenter og ydelser (i parentes) på henholdsvis 294 (75 hk), 300 (83 hk), 380 (90 hk), 415 (100 hk), 471 (115 hk) og 500 (120 hk) Nm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De to mindste modeller har naturlig indsugning, mens de øvrige fire modeller er udstyret med turbo og de to største med intercooler.

På den fem fircylindrede modeller er indsprøjtningen mekanisk styret, mens model MF 5465 har elektronisk kontrol af indsprøjtningen.

De fircylindrede motorer har et motorvolumen på 4,4 liter, mens den sekscylindrede har et volumen på 6,0 liter.

Transmission til alle behov

Alle seks modeller er som standard udstyret med en Speedshift-transmission med 16 gear frem 16 bak og mekanisk vendegear, der betjenes med venstre hånd. Som ekstraudstyr kan man tilkøbe PowerShuttle, som gør læssearbejde og vending på forageren endnu nemmere, fremhæver Massey Ferguson.

De 16 gear er placeret med fire gear i to områder betjent med en enkelt gearstang. Ved at trykke på en knap på gearstangen kan man både skifte gear og område samtidig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I hvert gear kan der koblingsfrit skiftes op og ned med Speedshift-knappen på gearstangen.

Standardtransmissionen giver mulighed for at køre med hastigheder fra 2,5 til 40 km/time. Hvis der er behov for det, kan man tilvælge en krybegear med hastighed ned til 0,6 km/time og senere med et superkrybegear med hastighed ned til 0,2 km/time.

Elektronisk liftbetjening

Trepunktophænget løfter som standard fem tons, og på de fire største modeller kan der monteres 75 mm løftecylindre, så løfteevnen øges til seks tons.

Kategori 2 og/eller 3 lift kan specificeres med gribeklør eller faste/teleskopiske ender.

Betjeningen af liften sker med MFs elektroniske liftbetjening (ELC) placeret på den nye, højre sidekonsol i kabinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Olien til hydraulikken leveres fra en dobbeltpumpe åben-center, som yder 32 og 57 liter/minut.

Der er mulighed for op til fire enkelt- eller dobbeltvirkende mekanisk betjente spoleventiler eller en kombination af disse.

Efter behov er det muligt at vælge mellem forskellige typer af ventiler med lås, flydestilling, kontraventil og flowdivider.

Og om cirka et år vil MF kunne levere et mekanisk joystick placeret i armlænet til samtidig betjening af to ventiler – det kan for eksempel bruges til frontlæsser.

Kraftudtaget kører med 540 eller 1.000 omdrejninger/minut, og det er muligt at tilvælge frontlift og –pto, hvis man ønsker det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fås med aircondition

Og skal der køres med frontlæsser, kan det være en fordel at investere i MFs Visio glastag, som kan fås til alle seks modeller.

De fircylindrede modeller fås alternativt med skrå motorhjelm, og der kan vælges mellem enten sideudstødning eller lodret udstødning gennem motorhjelmen bortset fra MF 5465.

De to døre i kabinen er baghængslede, og trinene er skridsikre.

Tanken på 150 liter til brændstof er placeret under venstre trin, og er der behov for det, kan nogle af modellerne udstyres med ekstratanke.

Førersædet er standard et mekanisk affjedret drejesæde, mens et luftaffjedret sæde med mulighed for individuel indstilling er ekstraudstyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis køberen ønsker det, kan aircondition leveres.

Udover de nævnte muligheder for ekstraudstyr tilbyder Massey Ferguson en række andre tilvalg.