Abonnementsartikel

Danish Crowns direktør frygter, det ender med, at Danmark bliver et land uden grise

- Danish Crown står i en meget alvorlig situation. Stort set alle andre europæiske lande kan give en højere pris for grise, end vi kan. Men, selv hvis vi kun sammenligner os med Tyskland, kunne man i denne uge(uge 38, red.) tjene 100 kr. mere per gris ved at køre over grænsen.

- Det er helt tosset, og det er den største trussel mod de danske arbejdspladser, sagde Kjeld Johannesen, Danish Crowns administrerende direktør, da han talte på Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundets (NNF) kursussted Pinenhus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver fagbladet NNF Arbejderen.

Kjeld Johannesen lagde ingen fingre imellem og sagde videre, at der er ingen tvivl om, at det er slut med levende grise i Danmark, hvis der ikke sker noget.

- Hvis den danske landmand ikke kan overleve, kan slagteriarbejderen heller ikke, konkluderede han.

Desuden påpegede han, at omkostningsniveauet skal ned på et niveau, hvor Danmark er konkurrencedygtig, og der nævnte Kjeld Johannesen, at det er vigtigt at holde lønomkostningerne nede, kapacitetudnyttelsen i top og gennemføre rationaliseringer.

Han advarede om, at omlægninger som på slagteriet i Blans, hvor der blandt andet blev taget et pauseskift væk, ikke er de sidste, der er set.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kan godt være, det er hårdere, og folk skal lave mere for færre penge. Men der er ingen vej udenom, fastslog Danish Crown-direktøren .