Abonnementsartikel

Svineproducenter skal forvente en lille fremgang i notering frem til jul, derefter et fald og lille fremgang igen. Det var budskabet fra Danish Crown-direktør Kjeld Johannesen ved en konference

Nordvestsjællands Landboforening holdt konferencen "Udsigt til fremgang?" onsdag 1. oktober og blandt budskaberne var, at svineproducenter skal forvente en lille fremgang i noteringen frem til jul.

Til de 80 deltagere ved konferencen sagde administrerende direktør Kjeld Johannesen, Danish Crown, blandt andet, at der efter jul er udsigt til nye fald i noteringen, som vil blive efterfulgt af en stigning i noteringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svineproducenter er vant til tre-årige priscykler, og Kjeld Johannesen vurderede, at man lige nu befinder sig på lavpunktet af den aktuelle cyklus.

Forædlingen er vejen frem

Foruden Kjeld Johannesen var koncerndirektør Kristian Hundebøll, DLG, direktør Ejnar Jacobsen, Arla Foods, og administrerende direktør Torben Nielsen, Copenhagen Fur Center talere ved konferencen.

Topcheferne var enige om, at det ikke er bulkvarer, der skal bære dansk landbrug frem og sikre landmændenes fremtidige indtjening. Vejen frem er forædling og kvalitet fra jord til bord.

- Vores scenario 2010 siger, at generelt vil salgspriserne på basisprodukterne falde, mens værdiforædlede produkter kan indbringe højere salgspriser. Det er her, at vi hører hjemme, sagdeEjnar Jacobsen