Abonnementsartikel

Case IH fortsætter med at udvikle på sine Axial Flow-mejetærskere

Ny på det danske mejetærskermarked i 2003 var Case IH Axial Flow 2388 X-clusive, som med øget motorkraft og en helt nyudviklet AFX-rotor har 20 procent højere høstkapacitet end sine forgængere.

Med et 22 fods skærebord er høstkapaciteten høj, og det kan blandt andet give behov for at øge korntankens rumindhold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Sørensen & Lynggaard i Viborg kan man købe en overbygning til korntanken, så dens volumen øges fra 7.400 liter til 9.300 liter. Opklapningen sker elektronisk direkte fra kabinen, og konstruktionen er robust, fremhæver firmaet.

Der er også mulighed for meget andet ekstraudstyr, som øger brugsegenskaberne på Axial Flow 2388 X-Clusive samt nogle af de øvrige modeller af Axial Flow.

Bedre fordeling af halm

Aflægningen af halmen er en vigtig egenskab, hvad enten man ønsker at snitte den eller aflægge den i strenge til senere presning.

Med den såkaldte Kombi-aflægger optimeres håndteringen af halmen både ved snitning og strenglægning.

Ved strenglægning bliver strå og avner adskilte, og strengen aflægges luftigt på stubben. Det sker ved at montere to skårledeplader og to glatte spredetallerkener. Indstilling af strengens bredde er trinløs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når halmen skal snittes, monteres nye kasteskovle og to avnespredeskovle på de almindelige spredetallerkener. Med disse skovle bliver halm og avner spredt jævnere – det har betydning, når man ønsker at arbejde med reduceret jordbearbejdning.

Centrallås til skærebordet

Hvor der er behov for ofte at på- og afmontere skærebordet, kan det være en fordel med en centrallås.

Med centrallåsen løsner man skærebordet med et enkelt håndtag, så det går hurtigere at på- og afmontere.

Under vanskelige markforhold kan det være en fordel at have 4-hjulstræk, og den mulighed kan Sørensen & Lynggaard også tilbyde.

Eller hvad med en videoovervågning af returmængden via en lille TV-skærm i kabinen?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis man har det behov eller ønske, kan løsningen monteres på alle Axial Flow-modeller – og udover at kontrollere returmængden kan løsningen også bruges som bak-kamera.

Er ønsket en større brændstoftank, er det muligt at indbygge en tank på 150 liter under bagerste venstre sideskærm. Denne løsning kan også indbygges på tidligere modeller i lighed med videokamera.

Udover det nævnte udstyr er der en lang række andre muligheder for ekstraudstyr.

På www.maskinbladet.dk kan man søge efter Axial Flow i vores artikeldatabase og finde mere om denne mejetærsker.