Abonnementsartikel

Økologiudvalget i Djursland Landboforening inviterer 11. november til en økologisk aften

11. november klokken 19.30 sætter Djurslands økologer hinanden stævne på landbrugscentret i Følle.

Aftenens emner omhandler de nye økologi-tilskudsordninger, der træder i kraft fra nytår, samt hvordan det går med økologien på landbruget Barritskov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Myndighederne er netop ved at færdiggøre regelsættet til de nye økologiordninger, som træder i kraft fra nytår.

For den enkelte økolog er det nødvendigt at kende de nye ordninger nøje for at vurdere, om det er en god idé at flytte fra en eksisterende ordning over i de nye ordninger, før den obligatoriske femårige periode i den gamle ordning udløber.

For nye økologer samt økologer, der netop ved nytår afslutter den obligatoriske femårs-periode i en gammel ordning, skal der søges om en ny femårig periode under de nye ordninger.

For økologer, der ikke afslutter femårsperioden ved nytår, er det frivilligt, om man vil springe over i de nye ordninger eller køre den gamle femårige periode til ende.

Økologikonsulent Henrik Østergaard Nielsen vil give en orientering om de nye økologiordninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Barritskov ved Juelsminde er blandt andet kendt for at huse abonnements-virksomheden Årstiderne, samt for sin utraditionelle markdrift, hvor man tilstræber at begrænse anvendelsen af gødning i almindelighed, og hvor brugen af gødning fra konventionelle dyr er under udfasning.

Godsets fastansatte rådgiver Sven Daverkosen vil på aftenen give et indblik i de tanker og overvejelser, der ligger bag driften af Barritskov.