Abonnementsartikel

Hardi havde i 3. kvartal en omsætning på 148 millioner kroner mod 159 millioner kroner i samme periode sidste år

Hardis omsætning i 3. kvartal blev mindre end forventet. Omsætningen var på 148 millioner kroner mod 159 millioner kroner i samme periode sidste år.

For årets første tre kvartal udgjorde omsætningen 650 millioner kroner eller to procent over omsætningen i den tilsvarende periode i 2002. Omsætningen er imidlertid præget af negative valutaforhold, idet Hardis omsætning med uændrede valutakurser i forhold til 2002 ville stigningen have været fire procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet er negativt påvirket af store engangsudgifter til flytning af produktionsanlægget fra Taastrup til fabrikken i Nr. Alslev på Falster, som blev påbegyndt primo august. I 3. kvartal har flytningen endvidere medført væsentlige forsinkelser i afvikling af produktionen med alvorlige leveringsproblemer til følge.

- Bortset fra et enkelt anlæg er flytningen tilendebragt ved udgangen af oktober. For de resterende måneder af indeværende år og for hele 2004 vil det betyde en stor forbedring af såvel produktionsøkonomien som leveringsevnen, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse.

Hardi oplyser, at selskabet ved indgangen til fjerde kvartal havde en stor ordrebeholdning. Hardi forventer for fjerde kvartal en omsætning over omsætningen i fjerde kvartal sidste år.

For hele 2003 forventer Hardi en omsætningsstigning i danske kroner på fem procent.