Abonnementsartikel

Verdensmesterskabet for islandske heste og Tankskibsrederiet i Herning har fået miljøpris

Der var glæde, da Poul Henrik Harritz, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, forleden uddelte to miljøpriser på hver 50.000 kroner.

I år gik priserne, som også kaldes Årets Dogmepris, til Verdensmesterskabet for islandske heste og Tankskibsrederiet i Herning, skriver DNs Nyhedsbrev.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke nyt at større stævner, festivaler og lignende tager hensyn til miljøet, men her er tale om ihærdige personer, der gennem den drivkraft, som kun ildsjæle formår at forme, har været banebrydende såvel på sted som i denne særlige branche, sagde Poul Henrik Harritz.

- De udenlandske deltagere har fået gode erfaringer med hjem. Det gælder affaldssortering, økologi, og ideen med at bruge hestepærerne som gødning for en nytilplantet skov, sagde han.

Danmarks Naturfredningsforening uddelte også en pris til Tankskibsrederiet i Herning.

- Her er tale om, at 350 medarbejdere i fællesskab profilerer virksomheden på miljøområdet. De er fordelt på 18 ejede skibe og yderligere 16 tilknyttede skibe. Det er i sig selv usædvanligt, at netop et firma i denne branche lægger så meget vægt på at være bæredygtigt.

- Ikke mindst familieejerskabet er baggrunden for, at nogle ildsjæle for mange år siden udstak en miljøvenlig kurs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I dag har rederiet placeret sig i spidsen hvad angår brug af TBT-fri bundmaling, affaldsgenbrug, genanvendelse, og tankskibsrederiet er heller ikke bleg for at sætte krav til egen anvendelse af renere brændstof og andre af de mere tunge emner, sagde Poul Henrik Harritz.

Årets Dogmepris er et miljøsamarbejde mellem Herning, Fredericia, Ballerup, Albertslund og Københavns kommuner

Danmarks Naturfredningsforening sidder i dommerkomiteen for Årets Dogmepris.