Abonnementsartikel

Fødevareminister og præsident for Dyrenes Beskyttelse i fælles aktion

475.718 danskere har skrevet under på Dyrenes Beskyttelses protest over EU-kommissionens forslag om ni timers dyretransport.

Kravet er, at der kommer et loft på maksimalt otte timer over dyretransporter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De mange underskrifter er blevet fragtet til Bruxelles og blev i formiddags overrakt af fødevareminister Mariann Fischer Boel og præsident Arne Stevns, Dyrenes Beskyttelse, til EU-kommisær David Byrnes general-direktør, Joana Husu-Kallio, generaldirektoratet for sundhed og forbrugere.

Det skriver Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Kommissionen lægger op til ni timers transport efterfulgt af 12 timers hvile, igen efterfulgt af ni timers transport og 12 timers hvile - og så videre.

- Kommissionens forslag er på ingen måde acceptabel i sin nuværende form, og den halve million underskrifter, som Dyrenes Beskyttelse har samlet ind, bekræfter, at der er en bred folkelig modstand i Europa imod lange transporter af dyr, siger fødevareminister Mariann Fischer Boel.

EU-Kommissionens forslag om dyretransporter skulle have været diskuteret blandt EU"s landbrugsministre på rådsmødet i Bruxelles i dag. Punktet er blevet taget af dagsordenen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har imidlertid givet Danmark en yderligere mulighed for at påvirke Kommissionens forslag.

- Vi er meget glade for at kunne gennemføre denne aktion, selvom det italienske formandskab nu forhaler reglerne om dyretransporter.

- Aktionen viser, at det ikke kun er tomme løfter fra regeringen, når den siger, at den vil arbejde for bedre transportregler, men et ærligt ønske om at presse de øvrige europæiske ministre til at få sat en stopper for de lange lidelsesfulde transporter.

- Vi håber, at de mange underskrifter vil gøre indtryk på kommissær David Byrne og andre medlemslande og dermed påvirke de videre forhandlinger til gavn for dyrene, siger Arne Stevns, præsident for Dyrenes Beskyttelse.