Abonnementsartikel

Torsdag 4. december blev fusionen mellem Landbrugsraadet og Danske Andelsselskaber endeligt godkendt

Fusionen mellem Landbrugsraadet og Danske Andelsselskaber er nu endeligt godkendt.

De to sekretariater på Axelborg sammenlægges, og en ny struktur er tilrettelagt med henblik på, at Landbrugsraadet også kan varetage andelsselskabernes vilkår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Under Landbrugsraadet etableres endvidere et udvalg af folkevalgte, der har andelsselskabernes som ansvarsområde, ligesom udvalget står bag Andelsbladet, der fremover udkommer med Landbrugsraadet som udgiver, oplyser Landbrugsraadet.

Den hidtidige formand for Danske Andelsselskaber, gårdejer Bent Juul Sørensen, fortsætter som formand for det nye udvalg under Landbrugsraadet.

Ændrede vedtægter

I forbindelse med fusionen ændrede Landbrugsraadet samtidig sine vedtægter.

Andelsvirksomhederne har hidtil været repræsenteret via organisationen Danske Andelsselskaber, men fremover får de store fødevarevirksomheder direkte repræsentation i Landbrugsraadet. Samtidig får samtlige medlemmer af Dansk Landbrugs bestyrelse sæde i Landbrugsraadet, så der er paritet mellem repræsentanter for landmænd og andelsvirksomhederne.

Med ændringen udvides antallet af folkevalgte medlemmer i Landbrugsraadet fra 38 til 49.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med ændringerne såvel i sekretariatet som af det folkevalgte Landbrugsraad står vi godt rustet til at klare de store udfordringer, vi står overfor.

- Udviklingen går stærkt i såvel primærlandbruget som hos vore fødevarevirksomheder, og derfor er moderniseringen af organisationen et naturligt og nødvendigt skridt, siger Landbrugsraadets præsident, Peter Gæmelke.

Ved Landbrugsraadets møde torsdag genvalgtes Landbrugsraadets præsident, Peter Gæmelke, og vicepræsident Bent Claudi Lassen.