Sæsonen for pelsskind er åbnet med Copenhagen Fur Centers december-auktion.

På auktionen blev der solgt pelsskind for 318 millioner kroner. Priserne var stabile i dollar, men den lave dollarkurs påvirker pelsdyravlernes afregning negativt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Minkpriserne faldt i gennemsnit otte procent i forhold til auktionen i september. Det er lidt mindre end dollarfaldet i samme periode.

Efterspørgslen på minkskind er ifølge Copenhagen Fur Center ganske god i øjeblikket. Lagrene hos forarbejdningsvirksomhederne i Hong Kong og Kina er tomme, og detailsæsonen har fået en god start på de vigtige markeder i Kina, Rusland og USA.

- Der var ventet, at prisniveauet på pelsskind ville holde sig stabilt målt i dollar i forhold til CFCs auktion i september. Den forventning blev indfriet på december-auktionen, men på grund af den svage dollar, kommer der alligevel færre kroner i kassen, oplyser Copenhagen Fur Center.

- De danske pelsdyravlere må indstille sig på knapt så lyse udsigter. Vi kan ikke gøre andet end at håbe på, at dollaren retter sig.

- I mellemtiden må vi glæde os over, at efterspørgslen på skind er god, og at prisniveauet i dollar derfor er stabilt, siger adm. direktør Torben Nielsen, CFC/Dansk Pelsdyravlerforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Højere pris på Chichillaskind

Blåræve blev solgt til faste priser i forhold til prisniveauet i september, mens Chichillaskind overraskede positivt med prisstigninger.

Også Karakulskind fra Afghanistan overraskede med prisstigninger på ni procent på de grå skind. Skindene bliver solgt under navnet persianer i forretningerne.

Under auktionen blev et toplot valgt af en gruppe internationale kunder. Valget faldt på et lot med 50 korthårede Hvide tæver, som blev solgt til en græsk buntmager for 750 kroner pr. skind, svarende til 37.500 kroner for lottet.

Med auktionen har Copenhagen Fur Center (CFC), verdens største pelsauktion, begyndt endnu en salgssæson. Den varer frem til september, og inkluderer fem auktioner med et samlet udbud på omkring 14 millioner minkskind.

På december-auktionen var udbuddet på 1,5 millioner minkskind.