Abonnementsartikel

Vestjysk svinebedrift får besøg af ung kok fra Fyn, som skal besøge de lokale fødevareproducenter og lave mad til familien på gården

Mange vil sikkert misunde familien Lundgaard Madsen, der driver en 820 søer stor svinegård i Vandborg ved Lemvig.

I den kommende uge får familien besøg af den nyuddannede kok Charlotte Drejer Nielsen, 21 år, der forlader restaurationskøkkenet på sydfynske Gl. Avernæs for at komme i nærkontakt med nogle af de mange råvarer, som produceres i Vesjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Under opholdet skal den unge kok til gengæld stå for aftensmåltiderne på gården Mægbæk.

- Formålet er, at vi skal snakke kvalitet og fødevaresikkerhed, så hun ved, hvorfor hun skal vælge danske råvarer, siger Kirsten Mette Lundgaard Madsen, der har sammensat et alsidigt program for ugen.

Foruden besøg hos svinegården skal hun følge slagtningen af svin på Danish Crowns slagteri i Holstebro. To halve grise vil blive medbragt til gården, hvor kokken sammen med en hjemmeslagter parterer grisekødet med henblik på blandt andet en større festmiddag, der afslutter ugen.

I nabolaget skal hun besøge en dambruger, en frugt- og grøntsagsavler samt en økologisk mælkeproducent, hvor køerne malkes med robot. Alle steder skal hun have indsigt i og viden om selve produktionen og svar på spørgsmål om for eksempel sprøjtning og sporbarhed.

Kokken og råvare-producenterne repræsenterer hver sin ende af processen fra jord til bord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangementet, der skal tjene til inspiration og forståelse for alle parter, er kommet i stand i kraft af et legat-samarbejde mellem Landbrugsraadet, Danske Slagterier og de to mesterkokke, Claus Meyer og Mette Matinussen.