Abonnementsartikel

Flere producenter af biogasanlæg melder om stigende aktiviteter

Ganske vist er Green Farm Energy og Funkis aktiviteter udi gylleseparation røget i vasken inden for den seneste tid. De har skuffet slemt efter at have annonceret store ambitioner. Men tilbage står både investorer, som har tabt penge, og landmænd, som står tilbage med anlæg uden fremtidig backup.

Men flere steder i branchen melder man alligevel om en spirende optimisme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere på året slog DDH Contractors og Dansk Biogas pjalterne sammen med DDH Contractors som det fortsættende firma.

Det samarbejde har nu resulteret i en dugfrisk millionhandel, som omfatter levering af seks biogasanlæg til USA. Ordresummen er angivet til omkring 90 millioner kroner.

Flere ordrer på vej

Til dagbladet Børsen fortæller Frank Rosager, der er administrerende direktør for DDH Contractors, at flere ordrer kan være på vej.

- Vi har arbejdet med USA i længere tid, og vi mener, at der nu er gået hul på markedet for os. Foreløbig skal vi sammen med en amerikansk partner lave fem anlæg i Wisconsin og ét i Californien, siger han.

Det første anlæg skal DDH Contractors leveres til jul.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frank Rosager forventer, at man på kort sigt har ordrer på 10 anlæg og "en kraftig stigning senere."

Tilbud for millioner

Også fynske Bioscan A/S mener sig sikker på at få flere handler på biogasanlæg i hus.

I forbindelse med udsendelse af sit halvårsregnskab bemærker Bioscan i kommentarer til regnskabet, at man inden for kort tid forventer at få flere anlægskontrakter i hus.

På nuværende tidspunkt har Bioscan tilbud ude i Portugal på et anlæg til en samlet værdi af mere end 100 millioner kroner. Derudover er virksomheden prækvalificeret til afgivelse af tilbud på yderligere fem anlæg til en samlet værdi på flere hundrede millioner kroner.

Bioscan regner med, at mindst et af disse tilbud vil munde ud i en kontrakt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Azorerne, hvor Bioscan i marts måned leverede et biogasanlæg, har man afgivet tilbud på fire mindre anlæg til en samlet værdi på 50-60 millioner kroner.

I Danmark er der tilsyneladende også gang i afsætningen af biogasanlæg. I hvert fald melder Bioscan om, at man har afgivet tilbud på tre større anlæg til en samlet værdi af et par hundrede millioner kroner.

Fremgang på bundlinjen

På den økonomiske front bibeholder Bioscan også sine ambitioner efter nogle problemfyldte år. Resultatet for 1. halvår er opgjort til 1,4 millioner kroner før skat efter en omsætning for årets første seks måneder på 20,8 millioner kroner.

For hele året forventer Bioscan et resultat på 10,0 millioner kroner efter skat.

- Den vedholdende satsning på eksporten giver nu resultater. Overalt i Europa og ligeledes oversøisk er nødvendigheden af miljøforbedringer via biogasanlæg indlysende, skriver Bioscan i halvårsregnskabet og bemærker endvidere, at den lovbestemte aftale om en elpris på 60 øre pr. kWh er med til at "sikre et større marked for branchen, der hidtil har haft vanskelige vilkår." :