Abonnementsartikel

Maskinen kan også bruges til jorddumpning eller som minilæsser

Rioh fra Herning er nu kommet med en nyudviklet multiundervogn og en videreudvikling af strømaskine type MS 900.

Den nye undervogn betyder, at landmænd vil kunne bruge maskinen til andre funktioner end blot som strømaskine. For eksempel kan den også bruges til jorddumpning eller som minilæsser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til undervognen er der lang række udstyrsmuligheder. For eksempel kan man vælge to- eller firehjulstrukken model. Motorerne varierer mellem benzindrevne på 15 og 18 hestekræfter eller dieseldrevne på 18, 26 eller 36 hestekræfter.

Fortryder køberen valget af motor, er det muligt at skifte den ud med en af de andre, da blot seks bolte skal løsnes for, at en anden motorbagende kan monteres.

Oliemotorerne er som standard monteret, så de kan belastes med op til 2,5 ton på akslen. Er det ikke tilstrækkeligt kan der sættes en kraftigere oliemotor i, så den kan klare 3,5 ton. Maskinen kan også leveres med 300 millimeter twindæk.

Derudover kan undervognen udstyres med enten et lille eller et stort hydrauliksystem.

En undervogn vil fuldt udrustet med en påmonteret strømaskine MS 900, spalteskraber og kridt udstyr komme op på en egenvægt på 1.200-1.400 kilo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I dag er de fleste spalter dimensioneret til at klare en akselbelastning på cirka 800-1.000 kg, så der vil i de fleste tilfælde ikke være noget problem at benytte en Rioh strømaskine, påpeger firmaet.

Strømaskine nu med snitteeffekt

Strømaskinen er blevet videreudviklet, så den også kan leveres med snitteeffekt.

Snittefunktion vil også kunne eftermonteres på gamle maskiner. Dog skal man regne med et større effektforbrug.

Ellers er der udover udstyr som kridtdosering, spalteskraber, vanddosering også mulighed for at montere en standard overring, hvormed volumen forøges til cirka 1,5 kubikmeter. Er det ikke tilstrækkeligt kan strømaskinen leveres med oval beholder og oval overring, hvormed rumindholdet kommer op på 1,9 kubikmeter.

Med de nye tiltag vil strømaskine MS 900 være velegnet til strøelsesmaterialer fra savsmuld til usnittet halm, mener Rioh.