Abonnementsartikel

OK tilbyder nu kunderne en rente- og gebyrfri ordning, der fordeler regningen for træpiller over hele året på samme måde som ved køb af fyringsolie

Mange kender problemet med at få budgettet til at hænge sammen, når der ligger en stor regning i rudekuverten.

Derfor tilbyder olieselskabet OK nu kunderne, at de kan fordele regningen for træpiller over hele året på samme måde som ved køb af fyringsolie. Ordningen er gebyr- og rentefri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Betal over 12 måneder

Hvis man gerne vil fordele regningen for vinterens opvarmning over hele året, kan det være en god idé først at undersøge markedet.

- Det er nemlig ikke hos alle selskaber, at en sådan ordning er uden ekstra omkostninger. Nogle steder kan man opleve, at der opkræves et gebyr, fortæller Torben Hallstrup, afdelingschef for olieafdelingen i OK.

Den månedlige rate på varmekontoen beregnes ud fra kundens forbrug. Derfor er det klogt på forhånd at have et nogenlunde overblik over, hvor mange ton træpiller, man cirka bruger om året.

- Er man i tvivl, kan man få sit olieselskab til at hjælpe med at regne forbruget ud, siger Torben Hallstrup.

Lavere varmeregning

For tiden er det sund fornuft at fyre med træpiller, fordi prisen er betydelig lavere end prisen på olie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Træpiller er billig varme, fordi de består af komprimeret træ og derfor har en meget høj brændværdi. Det betyder, at man kan spare op til 40 procent i forhold til at opvarme sin bolig med for eksempel olie, siger Torben Hallstrup.

- Endda til på trods, at man skal bruge cirka to kilo træpiller for at få den samme varme som fra én liter olie, siger han.

Prisen på træpiller afhænger blandt andet af leveringsformen, ligesom prisen falder i takt med mængden af piller, man kan aftage.

Afhængig af hvor meget plads, man har til rådighed, er der forskellige leveringsformer at vælge imellem.

- Har man rigtig god plads, vælger de fleste at få leveret med en blæsebil, der via et ”rør” blæser træpillerne ind. Har man derimod en garage eller lignende at opbevare pillerne i, er det også muligt at få dem leveret i 16 kilos sække på paller, oplyser Torben Hallstrup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Herudover kan man hos OK også få træpillerne leveret i såkaldte big bags, det vil sige i sække på 1.000 kilo, ligesom de kan leveres aftippet i løs vægt.