Abonnementsartikel

Avisspekulationer om Arla Foods" mælkeleverancer i England

Spekulationer i avisen Times om Arla Foods" mælkeleverancer i England fik i sidste uge Arla Foods UKs aktier på London-børsen til at falde med 1,25 pence til 52 pence, oplyser Arla Foods.

En børsanalytiker forudser overfor avisen, at Arla Foods UK vil tabe leverancer til supermarkedskæderne Tesco og Sainsbury, fordi mejeriselskaberne Robert Wiseman og Dairy Crest nu vil satse hårdt på at tage leverancer til de to kæder fra Arla.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Baggrunden er, at supermarkedskæden Asda fra oktober samler hele sin mælkeleverance på i alt 450 mio. liter hos Arla, og samtidig opsiger sin aftale om mælkeleverance fra Robert Wiseman og Dairy Crest.

Endnu har Arla Foods UK dog ikke mistet mælkeleverancer på grund af aftalen med Asda.

I marts måned - inden aftalen med Asda blev indgået - nedjusterede Tesco mælkeleverancerne fra det nye Arla Foods UK, men det skete på grund af fusionen mellem Express Dairies og Arla Foods.

Begge selskaber leverede nemlig til Tesco, og efter fusionen oversteg mælkeleverancen fra Arla Foods UK Tescos egne retningslinier for størrelsen af mælkeleverance fra en enkelt leverandør.

Salgsdirektør i Arla Foods UK Simon Stevens medgiver dog, at konkurrencen er blevet skærpet på det engelske mælkemarked.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De andre mejerier er presset til at finde andre aftagere. Tilbage står spørgsmålet, om det er godt, vi fik kontrakten med Asda, og svaret er ja. Så må vi tage de konsekvenser det kan medføre, siger Simon Stevens.