Abonnementsartikel

Mangel på E-vitamin kan give problemer

Selv om korn bliver høstet modent, så forbruger det E-vitamin i forbindelse med den fortsatte modningsproces efter oplagring. Derfor er det vigtigt som svineproducent, at have et beredskab af E-vitamin på lager, når det nyhøstede korn tages i brug.

Manglende E-vitamin kan derfor ofte være årsagen til, at overgang til korn af ny høst giver nogle problemer i produktionen. Oplevelserne er:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle de nævnte områder, hvor E-vitamin forårsager produktionsnedgang, er hver især en vigtig produktionsøkonomisk faktor. Forebyggelse med E-vitamin er relativt billig (i forhold til det potentielle tab).

Derfor kan der med fordel gives ekstra E-vitamin, samtidig med at overgangen fra gammelt korn til nyhøstet korn sker over en periode på en til to måneder.

Flere mulige løsninger

En god og fleksibel løsning på ekstra E-vitamin til dyrene er støddosering tre gange ugentlig. Det betyder nemlig, at foderblandingen ikke behøver at blive ændret.

Vitfoss er et af de firmaer, som har flere løsninger på støddosering af E-vitaminer. Firmaet tilbyder fire produkter, hvor et er pulver, to er flydende og et til injektion.