Abonnementsartikel

Dat-Schaub har overtaget tysk producent af naturtarme pr. 1. august

Dat-Schaub er blevet enige med den hidtidige eneejer af DIF/Küpers Koncernen - en tysk producent af naturtarme - om at overtage samtlige aktier i virksomheden pr. 1. august 2004. Det oplyser Danish Crown på sin hjemmeside.

Dat-Schaub har indtil nu kun haft ret begrænsede aktiviteter på det meget vigtige tyske marked og har derfor ønsket at styrke sin position på markedet gennem købet af DIF/Küpers virksomhedsgruppen, der har hovedsæde i Wietmarschen i Nordrhein Westfalen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DIF/Küpers koncernen modtager og behandler årligt cirka 10 millioner tarmsæt fra cirka 20 slagterier i Tyskland, der er en gammel familieejet virksomhed med tradition for kvalitet og troværdighed, og muligheden for at overtage virksomheden hænger sammen med et kommende generationsskifte.

DIF/Küpers gruppen, der i de seneste år har omsat for godt 30 millioner euro årligt, omfatter i dag tre aktive selskaber:

EFS, der har kontrakt med slagterierne og selvstændige tarmmestre om at overtage rensede tarmsæt.

DIF foretager herefter den videre forarbejdning af tarmsættene i virksomhedens egne lokaler i Wietmarschen. Her beskæftiges knap 300 medarbejdere med kalibrering, kvalitetssortering og pakning af hovedparten af de modtagne tarmsæt.

Den tredje virksomhed, der ejes sammen med den franske medicinalkoncern Sanofi-Synthelabo forarbejder tarmslim - den såkaldte mucosa - til råheparin, der videreforarbejdes på Sanofi-Synthelabos fabrikker i Frankrig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Købet af DIF/Küpers gruppen er et særdeles vigtigt skridt for Dat-Schaub koncernen, der herved sikrer sig forsyning af svinetarme af høj kvalitet til væsentligt lavere omkostninger end det niveau, som er gældende i de danske tarmafdelinger.

- Endvidere vil DIF/Küpers salgsorganisation styrke koncernens mulighed for afsætning på det tyske marked, der er Europas største for charcuteri-produkter, siger administrerende direktør Jan Roelsgaard.

Handlen er betinget af godkendelse fra de tyske konkurrencemyndigheder.