Abonnementsartikel

Undersøgelse sættes i gang til september, og den bliver en del af et projekt, som Jordbrugets Arbejdsmiljøudvalg står bag

Nu kommer der fokus på det psykiske arbejdsmiljø i landbruget. Og det er LandboUngdom, som har været med til at tage initiativ til at sætte fokus på den psykiske del af arbejdsmiljøet.

- Arbejdsmiljø i landbruget har altid haft en høj prioritet i LandboUngdom, da det er vores medlemmer, som er ansatte i landbruget. Vi har igennem en periode fokuseret på blandt andet det psykiske arbejdsmiljø. Vi har ønsket at belyse, hvordan det psykiske arbejdsmiljø er for de ansatte i landbruget, skriver LandboUngdom i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Organisationen ønsker at undersøge områder som for eksempel alenearbejde, stress og perioder med lange arbejdsdage.

- Derfor har vi i LandboUngdom ønsket at få kortlagt det psykiske arbejdsmiljø. Det er en stor opgave, som vi ikke kan løfte alene. Derfor har vi via vores repræsentation i Landbrugets Arbejdsmiljøudvalg været med til at fremsætte forslaget om en undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø.

- Vi har konsulenter rundt om i landet, som arbejder med arbejdsmiljø, og forhåbentlig kan undersøgelsen og en eventuel opfølgning give dem nogle værktøjer til deres videre arbejde, skriver LandboUngdom.